News

S-a încheiat cel mai mare pelerinaj ortodox din Ardeal. 30.000 de oameni au ajuns la Mănăstirea Nicula

Zeci de mii de credincioşi au mers în pelerinaj la Mănăstirea Nicula, chiar mai mulţi decât în anii dinaintea pandemiei.
15.08.2021 | 13:44
Sa incheiat cel mai mare pelerinaj ortodox din Ardeal 30000 de oameni au ajuns la Manastirea Nicula
S-a încheiat cel mai mare pelerinaj ortodox din Transilvania. 30.000 de oameni au ajuns la Mănăstirea Nicula Foto: Captură Dejeanul
ADVERTISEMENT

Credincioșii au venit în număr mare la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula din județul Cluj, care și-a celebrat hramul în acest weekend.

Oamenii s-au rugat pentru sănătate, bunăstare şi linişte sufletească şi au cântat melodii religioase închinate Fecioarei Maria.

ADVERTISEMENT

S-a încheiat cel mai mare pelerinaj ortodox din Ardeal. 30.000 de oameni au ajuns la Mănăstirea Nicula

Sâmbătă la lăsarea serii, curtea Mănăstirii Nicula a devenit neîncăpătoare. Zeci de mii de pelerini au venit să se închine la icoana făcătoare de minuni.

Momentul cel mai aşteptat al pelerinajului a fost atunci când preoţii au scos icoana din biserică şi au aşezat-o în altarul de vară, în faţa tuturor.

ADVERTISEMENT

Întreg dealul Mănăstirii Nicula a fost luminat în noapte de candelele credincioşilor.

Oamenii veniţi la mănastire îşi pun toate speranţele în minunile pe care, spun ei, le face această icoană, care ar fi lăcrimat în urmă cu mai bine de 300 ani.

Puţin după miezul nopţii, icoana a fost purtată pe braţe de către preoţi în jurul lăcaşului de cult de 3 ori, exact ca în noaptea de Înviere.

ADVERTISEMENT

La slujba de duminică au participat 30 de mii de oameni, iar la plecare, mulţi dintre cei care au postit au primit şi câte o porţie de mâncare.

Pelerinaj fără restricții

Nu au existat reguli speciale la mănăstire, însă pelerinilor le-a fost recomandat să poarte mască de protecție sau să păstreze cât de cât distanța, pentru că majoritatea sunt oameni în vârstă, mulți dintre ei nevaccinați, deci extrem de vulnerabili în fața COVID-19, scrie publicația Dejeanul.

ADVERTISEMENT

Cei care nu s-au vaccinat, au putut să o facă la un centru de vaccinare amenajat în centrul localității Nicula, însă nu prea au fost doritori. Doar vreo 20 de persoane s-au vaccinat.

Din cauza căldurii, mai mulți pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale, însă nu a fost nevoie și de transportul acestora la spital.

ADVERTISEMENT