Fotbal international

S-a încheiat întâlnirea oficială dintre Barcelona și PSG! Ce se întâmplă cu transferul lui Neymar

13.08.2019 | 22:21
Sa incheiat intalnirea oficiala dintre Barcelona si PSG Ce se intampla cu transferul lui Neymar

Marți a avut loc prima întâlnire oficială dintre reprezentanții Barcelonei și cei ai formației franceze PSG pentru transferul lui Neymar. Directorul sportiv al catalanilor, Eric Abidal, și Javier Bordas, membru în conducerea clubului “blaugrana” au zburat la Paris cu speranța că starul brazilian va fi readus pe “Camp Nou”. Negocierile s-au încheiat fără succes, cele două părți fiind departe de a se înțelege.

Neymar rămâne, pentru moment, la PSG

Cotidianul de casă al Barcelonei, Sport.es, anunță că pretențiile financiare ale parizienilor sunt mult prea ridicate în comparație cu ce poate oferi clubul catalan. Oficialii campioanei Franței au solicitat 100 de milioane de euro plus doi fotbaliști importanți, mijlocașul ofensiv  Coutinho și fundașul dreapta Nelson Semedo. Barcelona este dispusă să-l ofere pe Coutinho, dar alături de Ivan Rakitic plus o sumă cuprinsă între 80 și 100 de milioane de euro.

Un alt factor care a dus la eșecul negocierilor a fost modalitatea de plată pe care Barcelona voia să o facă. După investițiile mari făcute în această vară, când formația blaugrana l-a transferat pe Antoine Griezmann pentru o sumă care depășește 100 de milioane de euro, oficialii din Catalunia nu dispun de fondurile necesare plății trecerii lui Neymar pe “Camp Nou”. Șefii Barcelonei doreau să plătească suma de transfer abia în vara anului viitor, lucru refuzat de conducerea parizienilor.

Trecerea lui Neymar la Barcelona a picat, pentru moment. Sursă Foto: Hepta.ro
Trecerea lui Neymar la Barcelona a picat, pentru moment. Sursă Foto: Hepta.ro

Neymar, plecare iminentă de la PSG

Chiar dacă negocierile cu Barcelona au eșuat, plecarea lui Neymar de la PSG se va face în această vară, cel mai probabil. Conform publicației spaniole Sport.es, Real Madrid este interesată de transferul brazilianului. Un oficial al parizienilor, Leonardo, declara că negocierile pentru starul brazilian sunt avansate, fără să dea, însă, detalii suplimentare despre mutare.

Neymar nu a făcut parte din lotul lui PSG la meciul din prima etapă a noului sezon din Ligue 1, acuzând accidentarea care l-a făcut să rateze și Copa America. Mai mult, și fanii parizienilor par să aștepte plecarea lui Neymar de pe Parc de Princes. La meciul de duminică, suporterii au afișat mai multe mesaje jignitoare la adresa fotbalistului.

  • 27 de ani are Neymar
  • 2017 este anul în care brazilianul s-a transferat la PSG