News

S-a încheiat ședința de Guvern! OUG privind modificarea Codurilor penale nu a fost adoptată

03.04.2019 | 21:01
Sa incheiat sedinta de Guvern OUG privind modificarea Codurilor penale nu a fost adoptata

Ședința de Guvern s-a încheiat, iar OUG privind modificarea Codurilor penale nu a fost adoptată, este anunțul făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu. De altfel, o astfel de ordonanță nu a fost citită nici în primă lectură, iar un proiect de acest gen nu se află pe ordinea de zi a ședinței, cu toate că ar fi putut fi introdus pe ordinea de zi suplimentară.

OUG privind modificarea Codurilor penale nu a fost adoptată

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că nu au fost adoptate măsuri care să permită revizuirea sentințelor ori care reduc termene de prescripție pentru anumite infracțiuni. Anunțul său vine în condițiile în care Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene(CE), a avertizat că CE va acționa dacă România va lua măsuri care slăbesc statul de drept.

De asemenea, un semnal de alarmă a venit și de la ambasadele a 12 țări, ce au cerut autorităților din România să nu facă modificări legislative care ar slăbi statul de drept și lupta împotriva corupției. Suprinsă de atac, Viorica Dăncilă a declarat că: „Am vrut să am o discuție individuală cu fiecare ambasador, dar au refuzat. Le reamintesc că suntem în România și că am dialog direct cu omologii mei.

S-a încheiat ședința de Guvern! OUG privind modificarea Codurilor penale nu a fost adoptată
S-a încheiat ședința de Guvern!

Anunțul vine în urma avertizărilor din partea lui Timmermans

Le recomand să se adreseze autorităților statelor lor, pentru că în niciun stat ambasadorii nu fac agenda premierului și n-o să permit acest lucru. Trebuie să arate respect pentru România așa cum ambasadorii noștri în fiecare stat au respect pentru statul respectiv”.

Ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor penale nu a fost adoptată, însă hotărârea privind sprijinirea elevilor și studenților, da. Mai exact, în cadrul ședinței de miercuri, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care tinerii care provin din familii cu venituri reduse să fie susținuți financiar pentru a-și achiziționa calculatoare.