Fotbal intern

Continuă lupta pentru play-off! Sepsi e a patra echipă calificată, după FC Argeş – Clinceni 1-1! Cum arată bătălia pentru cele două locuri rămase

20.03.2021 | 22:01
Continua lupta pentru playoff Sepsi e a patra echipa calificata dupa FC Arges  Clinceni 11 Cum arata batalia pentru cele doua locuri ramase
ADVERTISEMENT

Rezultatele înregistrate în această săptămână complică şi mai mult lupta la play-off în Liga 1. UTA şi Chindia sunt primele echipe din această zonă care au jucat în etapa 28.

Ce se întâmplă în lupta pentru play-off după FC Argeş – Academica Clinceni 1-1. Sepsi e în play-off

UPDATE, 20 martie, ora 22:01 / FC Argeş – Academica Clinceni s-a terminat 1-1, rezultat care îi ajută pe oaspeţi în lupta pentru accederea în play-off. Academica ar putea face un pas mare spre play-off cu o victorie în etapa viitoare, în faţa ultimei clasate, CSMS Iaşi, pe propriul teren.

ADVERTISEMENT

Rezultatul este perfect pentru Sepsi, care este oficial calificată în play-off. Are şase puncte peste FC Argeş şi stă mai bine decât piteştenii la meciuri directe.

Şi Viitorul ar putea să reinte în calcule pentru play-off datorită remizei de la Piteşti. Constănţenii ar avea neapărat de o victorie cu FC Botoşani, în runda următoare. Mai au şi restanţa cu CSMS Iaşi. Şi UTA păstrează unele şanse, dar mai degrabă doar teoretice.

ADVERTISEMENT

FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova sunt deja în play-off. FC Botoşani, Academica Clinceni, FC Argeş, Astra, Chindia, UTA şi Viitorul se luptă pentru ultimele două locuri

Ce se întâmplă în lupta pentru play-off după Astra – FC Botoşani 1-1

UPDATE, 18 martie, ora 18:53 / FC Botoşani a ratat o ocazie importantă în lupta pentru play-off, după 1-1 cu Astra Giurgiu. Moldovenii au acum 38 de puncte, în timp ce adversarii au ajuns la 36 de puncte, la egalitate cu FC Argeş şi Chindia. Elevii lui Marius Croitoru au condus, iar o victorie le-ar fi uşurat misiune.

ADVERTISEMENT

Cel mai aşteptat meci în lupta pentru play-off va fi FC Argeş – Academica Clinceni, programat sâmbătă, de la ora 19:15. Ilfovenii ar putea lua o opţiune importantă în cazul unei victorii, urmând să aibă un avantaj de 4 puncte faţă de urmăritoare înainte de ultimele două etape. De cealaltă parte, piteştenii pot urca pe loc de play-off dacă bat. Remiza ar complica şi mai mult calculele.


UPDATE, 17 martie, ora 19:25 / Viitorul – Chindia 0-0 este un nou rezultat important în lupta pentru play-off. Gazdele par deja ieşite din calcule, chiar dacă ar păstra şanse teoretice cu două victorii în ultimele două etape.

ADVERTISEMENT

Chindia face 36 de puncte, la doar unul de FC Botoşani şi Academica, locurile 5, respectiv 6. Doar că aceste două echipe mai au de jucat în această etapă. Primii cu Astra, în deplasare, iar ilfovenii tot afară, cu FC Argeş.

Chindia, obligată să câştige în ultimele două etape din sezonul regulat pentru a mai spera la play-off

Chindia mai are de jucat cu FC Voluntari, pe propriul teren, iar apoi cu FC Argeş, în deplasare. Cel mai probabil, formaţia din Târgovişte are nevoie de şase puncte pentru a avea şanse reale la play-off.


UPDATE, 16 martie, ora 21:12 / După ce a fost învinsă la Craiova, UTA rămâne cu șanse doar teoretice de a mai intra în play-off. Formația din Arad are 33 de puncte și doar două partide rămase de disputat în sezonul regulat. Poate ajunge la 39 în cel mai bun caz. Locurile 5 și 6, FC Botoșani și Academica Clinceni, au 37 de puncte fiecare. Și trei jocuri rămase de disputat.


ȘTIRE INIȚIALĂ, 15 martie, ora 23:38 / FCSB, CFR Cluj şi Universitatea Craiova sunt deja sigure de prezenţa în play-off, astfel că mai rămân trei locuri de ocupat. Nu mai puţin de şapte echipe se luptă pentru aceste poziţii.

Sepsi pare gata să rezolve calculele pentru locul 4, cu un avans considerabil în faţa urmăritoarelor. În rest, este care pe care. Cu cinci echipe prinse în doar două puncte. Şi UTA, la patru, care pare în mare pericol să iasă din calcule.

Sepsi Sf. Gheorghe, aproape sigură de prezența în play-off. Mai are nevoie de o victorie

Deși a avut numeroase probleme în 2021, inclusiv un focar de coronavirus la echipă, Sepsi Sfântu Gheorghe aproape și-a asigurat locul în play-off. Are șapte puncte peste locul 7, cu trei etape rămase de jucat. Sepsi ar mai avea nevoie de o victorie pentru a fi sigură, dar jocul rezultatelor ar putea să o ajute să meargă și cu doar un punct, sau două. Victoria de la Botoșani, de luni, a fost crucială. Şanse de calificare în play-off: 90%.

Program Sepsi Sf. Gheorghe în ultimele 3 etape

  • Sepsi – Gaz Metan Mediaş
  • UTA Arad – Sepsi
  • Sepsi – FCSB
Aşa arată clasamentul pentru primele 10. FCSB, CFR Cluj şi U Craiova sunt deja în play-off, alte şapte încă se luptă. Sursă foto: Captură Flashscore

FC Botoșani trebuie să iasă urgent din criză! Doar un singur punct în ultimele patru jocuri, iar șansele au scăzut

În urmă cu o lună, după victoria cu Gaz Metan, 2-1, pe 15 februarie, FC Botoșani părea ca și calificată în play-off. Jocul, lotul, și poziția în clasament, toate erau în favoarea echipei lui Croitoru. Dar a urmat un program complicat, la care moldovenii nu au făcut față. Un singur punct în ultimele patru etape, iar FC Botoșani nu mai are voie să facă pași greșiți. Programul pare unul abordabil, dar echipa lui Croitoru trebuie să se trezească. Următorul meci, cu Astra, este unul extrem de important. Șanse de calificare în play-off: 60%

Program FC Botoșani în ultimele 3 etape

  • Astra Giurgiu – FC Botoșani
  • FC Botoșani – Viitorul
  • FC Voluntari – FC Botoșani

Mai are Academica suficient combustibil pentru a ajunge în play-off? Echipa macină în gol de multe etape

Academica Clinceni a mai câştigat un singur meci în ultimele aproape două luni. Culmea, chiar împotriva celor de la FCSB. Acela este rezultatul care o ţine practic pe Academica în calcule pentru play-off. Pentru formaţia din ilfov, etapa următoare este esenţială. Înfruntă FC Argeş în deplasare. Are nevoie de măcar un egal. Piteştenii sunt mult mai în formă şi par favoriţi. Poate un atu al formaţiei din Clinceni este că poate miza pe 3 puncte cu Iaşi. Care ar fi obligatorii. Şanse de calificare în play-off: 50%.

Program Academica Clinceni în ultimele 3 etape

  • FC Argeş – Academica Clinceni
  • Academica Clinceni – CSMS Iaşi
  • Dinamo – Academica Clinceni

FC Argeş are toate motivele să spere la play-off. Piteştenii sunt în formă şi au un super moral după victoria cu Dinamo

FC Argeş a câştigat pe terenul lui Dinamo, scor 2-1, iar calculele pentru play-off arată foarte bine. Şi programul ajută, iar piteştenii pot spune că sunt la mâna lor. Au meciuri cu Academica şi Chindia pe propriul teren în ultimele trei etape. Plus o deplasare abordabilă la Sibiu. Şanse de calificare în play-off: 45%

Program FC Argeş în ultimele 3 etape

  • FC Argeş – Academica Clinceni
  • Hermannstadt – FC Argeş
  • FC Argeş – Chindia

Astra Giurgiu încearcă să continue forma incredibilă din ultimele meciuri. Dar misiunea este dificilă

Astra Giurgiu este într-o formă excelentă, cu 13 puncte din ultimele cinci etape de campionat. Are tot dreptul să viseze la play-off, performanţă care părea intangibilă în urmă cu o lună. Meciul cu FC Botoşani, din următoarea etapă, va stabili coordonatele. O victorie ar fi vitală şi ar pune-o pe Astra într-o poziţie excelentă. Şanse de calificare în play-off: 35%.

Program Astra Giurgiu în ultimele 3 etape

  • Astra Giurgiu – FC Botoşani
  • Gaz Metan Mediaş – Astra Giurgiu
  • Astra Giurgiu – UTA

Chindia Târgovişte, serios afectată de înfrângerea cu Astra. Tocmai când echipa părea într-o formă bună

Chindia Târgovişte a pierdut cu înfrângerea în faţa Astrei tot ce construise cu victoriile obţinute la Craiova şi la Sfântu Gheorghe. Formaţia pregătită de Emil Săndoi trebuie să o ia de la capăt şi să-şi creeze un nou context favorabil. Şanse de calificare în play-off: 30%.

Program Chindia Târgovişte în ultimele 3 etape

  • FC Viitorul – Chindia
  • Chindia – FC Voluntari
  • FC Argeş – Chindia

UTA, victima programului complicat din finalul sezonului regulat. Şansele la play-off sunt foarte mici

UTA prestează un fotbal de calitate, dar şansele la play-off sunt foarte mici după înfrângerile cu FCSB şi CFR Cluj. Mai ales că formaţia din Arad are un parcurs de coşmar şi în ultimele trei meciuri. Urmează o dispută şi pe terenul celeilalte combatante la titlu, Universitatea Craiova. Şanse de calificare în play-off: 10%.

Program UTA în ultimele 3 etape

  • Universitatea Craiova – UTA
  • UTA – Sepsi
  • Astra Giurgiu – UTA
ADVERTISEMENT