News

S-a întors iarna! A nins la munte. Drumarii au intervenit la Predeal. FOTO

26.03.2019 | 14:55
Sa intors iarna A nins la munte Drumarii au intervenit la Predeal FOTO

Iarna s-a întors în România și, în această dimineață, drumarii au intervenit la Predeal și în zona Râșnov cu mai multe utilaje de deszăpezire. În plus, ei împrăștie material antiderapant pentru a le face viața mai ușoară oferilor.

S-a întors iarna! A nins la munte. Cât măsoară stratul de zăpadă

În Predeal a început să ningă în jurul orei 9.30, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, Elekes Robert. Mai multe utilaje de deszăpezire intervin pe DN1 şi DN73A, spre Râşnov, a adăugat sursa citată. „Stratul de zăpadă este de 2 – 3 centimetri, pe marginea drumului. Pe şosea nu s-a depus pentru că intervin mai multe utilaje de deszăpezire. Împrăştiem şi material antiderapant. Intervenim pe DN1 şi DN73A”, a declarat Elekes. VIDEO AICI.

Reprezentanţilor Centrului Meteorologic Transilvania Sud,  anunță că în Predeal va ninge până marţi seara, iar pentru miercuri sunt prognozate temperaturi de 2 grade Celsius. Este o informație foarte importantă, în special pentru șoferii care au treabă în zonă și pentru turiști.  Vremea va fi ceva mai frumoasă în Sinaia, unde meteorolgii anunță pentru mâine maxime de 5 grade Celsius și un cer parțial însorit. Noaptea însă, temperaturile vor scădea până la -6 grade.

La Predeal a început să ningă marți dimineață.
La Predeal a început să ningă marți dimineață și au intervenit drumarii.

Ce spun meteorologii despre ninsorile de la munte

Meteorologii au anunțat că, de miercuri, 27 martie, de la ora 6.00 până la ora 20.00, În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, local, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va sufla tare, cu viteze de 80 – 100 de kilometri pe oră, iar zăpada va fi spulberată.

În plus, în jumătatea de nord a Moldovei va ninge trecător, potrivit unei avertizări emise, marți, de ANM. Codul galben de vânt va viza 16 județe: Suceava, Neamţ, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Botoşani, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi şi Buzău.