Fotbal intern

S-a întors în Liga 1 Betano omul care l-a dat afară pe Gigi Becali din vestiarul Stelei!

09.11.2018 | 18:20
Sa intors in Liga 1 Betano omul care la dat afara pe Gigi Becali din vestiarul Stelei

Cristiano Bergodi a semnat cu FC Voluntari, făcându-şi astfel revenirea în fotbalul românesc după 2015, atunci când a antrenat ultima oară pe ASA Tg. Mureş. Bergodi a fost alegerea managerului general de la Voluntari, Ioan Andone, o mişcare prin care se speră în salvarea de la retrogradare a formaţiei ilfovene. Voluntari se află pe ultima poziţie în clasament, la şase puncte în urma penultimului loc.

Bergodi este un antrenor familiarizat cu Liga 1 Betano, el fiind un tehnician cu ştate vechi în campionatul nostru. A rămas în memoria fanilor fotbalului de la noi prin faptul că a fost un antrenor cu rezultate foarte bune, mai ales la Rapid, echipă alături de care a câştigat Supercupa României în 2007. Pe lângă performanţe, italianul însă e celebru şi pentru un alt episod: e singurul antrenor care l-a sfidat pe Gigi Becali şi l-a dat afară din vestiarul Stelei, lucru care pare neverosimil în acest moment!

Cristiano Bergodi, ciocnind un pahar la şampăanie la onomastica lui Becali. În doar câteva săptămâni l-a dat afară pe Gigi Becali din vestiarul Stelei
Cristiano Bergodi, ciocnind un pahar la şampăanie la onomastica lui Becali. În doar câteva săptămâni l-a dat afară pe Gigi Becali din vestiarul Stelei

Cristiano Bergodi l-a dat afară pe Gigi Becali din vestiarul Stelei! FANATIK.RO a prezentat cum s-a întâmplat totul

Bergodi a fost adus la Steaua în 2009, atunci când Becali era într-un moment în care afirma sus şi tare că nu mai vrea să cheltuie prea mulţi bani cu echipa. Aşa că l-a numit în funcţie pe italian şi i-a dat pe mână o echipă de “mânji”, obiectivul fiind reconstrucţia pe bani puţini. “Micul Balaci” Andrei Ionescu, Emil Ducu Ninu sau Onicaş erau jucătorii pe care Bergodi în promovase în prima echipă, iar rezultatele începeau să se vadă, poate chiar peste aşteptările patronului! Totul s-a năruit însă la un meci din Europa League cu Şerif Tiraspol, acolo unde Bergodi reuşise să califice Steaua în grupe.

Era 0-0 la pauză şi Becali a zis că e momentul unui imbold pentru echipă. Aşa că n-a apelat la sms-uri pentru vreo schimbare, ci a coborât direct la vestiar! Iar FANATIK.RO a dezvăluit, pas cu pas, prin vocea unui jucător de atunci al Stelei, ce s-a întâmplat: “Totul a început înainte de meci, la şedinţa tehnică. Prima dată s-a luat de mine că cică am fost praf la meciul cu Gaz Metan şi m-a ameninţat că mă trimite la echipa a doua. S-a luat de Tătăruşanu şi a lăsat capul în jos, era penibil pentru că Tătăruşanu e mai înalt decât domnul Becali. Cel mai tare a fost afectat Tătăruşanu, care a ieşit şi a trântit uşa şi geamul, iar pe partea cealaltă era Ghionea. N-aţi văzut că Ghionea avea un bandaj la cap? Tătăruşanu s-a lovit la cap. Mister nu era în vestiar la şedinţa tehnică. Ne este frică să mai jucăm”, şi-a început acest istorisirea.

Cristiano Bergodi, explicând la tablă tactica Stelei. Poză din vestiarul din care l-a dat afară pe Gigi Becali
Cristiano Bergodi, explicând la tablă tactica Stelei. Poză din vestiarul din care l-a dat afară pe Gigi Becali

Apoi, a detaliat ce s-a petrecut la pauza meciului: “Bergodi era cu spatele, uşa s-a izbit. Mister s-a întors şi l-a întrebat ce caută aici. Domnul Becali s-a enervat tare, nu l-am mai văzut în viaţa mea aşa nervos. A început să-i zică lui Bergodi: “Ce, eu dau bani la echipa asta şi am voie să vorbesc! Poate vreau să-i mobilizez”. atunci Bergodi a zis mai ironic: “Bine domnule Becali, dacă vrei să vorbim pe bani.” L-a făcut praf pe Ionescu, mie nici nu-mi venea să mă uit la el, îmi era frică. După aia s-a luat de Bergodi şi i-a zis: “Ce te uiţi aşa la mine, ce crezi că eşti cel mai tare antrenor din România, doar fiţe ai!” Bergodi s-a ridicat nervos de credeam că o să-l bată pe Gigi, Petre Marin chiar s-a ridicat sa îl oprească să nu-i dea una. Dar Mister i-a pus doar mâna pe umăr şi l-a împins uşor afară. Mister era roşu de supărare, dar i-a zis calm lui Becali că nu e momentul să existe discuţia asta, poate mai încolo, nu e cel mai potrivit moment, că încă putem face ceva să câştigăm meciul”, a fost povestea spusă, la vremea respectivă, de jucătorul Stelei.

Şocat, Becali l-a dat afară imediat: “Am nevoie ca angajaţii să mă respecte!”

“Am fost umilit, nu mai pot lucra cu acest om. Mă umileşti, dar onoarea nu poţi să mi-o iei. Este vorba de comportamentul tău. Am nevoie să fiu respectat, iar angajaţii pe care-i plătesc să mă respecte. Şi 5-0 dacă era, hotărârea era aceeaşi. Nu m-am dus să-i cert pe jucători la cabine. Poate doar prezenţa mea era pozitivă, n-am apucat să zic nimic, au fost gesturile care au fost. Nervos fiind, am plecat n-am mai vrut să fiu umilit. N-am mai stat de vorbă cu Bergodi”, a tunat Becali după meci, anunţând, precipitat, demiterea antrenorului italian.

Cristiano Bergodi e singurul antrenor care a avut curajul să-l dea afară din vestiar pe Gigi Becali
Cristiano Bergodi e singurul antrenor care a avut curajul să-l dea afară din vestiar pe Gigi Becali

“Domnul Becali a intrat în vestiar şi mie nu mi s-a părut cel mai potrivit moment pentru asta. Eram eu acolo şi trebuia să vorbesc eu cu jucătorii, mai ales că eram un pic în dificultate şi atunci el a venit. I-am zis că pentru mine nu e momentul potrivit, dar nu am făcut nimic obscen. Domnul Becali a intrat şi eu nici nu l-am văzut. Acolo trebuia să fie un manager care să stea la uşă. Problema a fost că domnul Becali a venit nu pentru a-i încuraja pe fotbalişti, ci pentru a-i critica. El a certat toţi jucătorii şi asta m-a deranjat. I-am zis că nu mi se părea cel mai potrivit moment pentru asta. Eram nervos, dar sunt o persoană cu educaţie şi m-am comportat în mod civilizat. Cine spune că l-am dezonorat pe domnul Becali spune o mare prostie. S-a văzut după pauză că jucãtorii au fost nervoşi după această intervenţie”, a explicat Bergodi felul în care l-a dat afară pe Becali.