Sporturi

S-a jucat primul turneu de tenis în perioada de pandemie. Câştigătorul a fost premiat cu un sul de hârtie igienică

10.05.2020 | 19:21
Sa jucat primul turneu de tenis in perioada de pandemie Castigatorul a fost premiat cu un sul de hartie igienica
ADVERTISEMENT

Tenisul se pregăteşte să redeschidă sezonul marilor competiţii profesioniste care mai pot avea loc în acest an. Deocamdată, jucătorii au primit acceptul să înceapă pregătirile.

Turneu demonstrativ în Germania

Însă, în Germania, în localitatea Höhr-Grenzhausen s-a desfăşurat deja un turneu demonstrativ, care este prima competiţie de tenis jucată în timp de pandemie.

ADVERTISEMENT

Evident, pe teren nu s-au aflat jucători din top 100, dar au fost şi câteva nume întâlnite până acum în turnee mai mici, de tip challanger sau ITF, dar care s-au regăsit uneori şi pe tabloul calificărilor la Grand Slam-uri sau competiţii ATP. 

A câștigat numărul 143 mondial

S-a jucat după noile reguli de protecţie impuse de ITF, adică fără spectatori. În sală s-au aflat doar jucătorii şi arbitrii. Au fost prezenţi opt jucători.

ADVERTISEMENT

Competiţia a fost câştigată de numărul 143 mondial, Yannick Hanfmann, care a primit drept premiu un sul de hârtie igienică.

Premiat cu un sul de hârtie igienică

Iată ce a declarat Hanfmann la finalul turneului pentru revista Tennis:  „Câștigarea unui turneu este întotdeauna un lucru pozitiv, dar acum nu este momentul să exagerez. Mă bucur că nu am uitat să joc tenis, dar e clar că trebuie să îmi îmbunătăţesc jocul.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, factorul distractiv și factorul de competiție au fost cea mai bună experiență în timpul celor patru zile. Tenisul a fost ceea ce mi-a lipsit cel mai mult în timpul liber în care am fost acasă. În ceea ce privește trofeul (un sul de hârtie igienică), îl văd ca fiind ceva plin de ironie, este cel mai bun trofeu care poate fi obținut în această etapă ” 

Propuneri pentru viitoarele turnee

În plus, Hanfmann a încercat să vină și cu niște sfaturi pentru competițiile care vor avea loc. „Pentru unele turnee ATP, ar putea fi luate în considerare introducerea seturilor rapide sau de a anula pauzele după două ghemuri.

ADVERTISEMENT

Nu mi-a plăcut deloc atmosfera de liniște din timpul jocurilor. Publicul ar trebui să vină ori de câte ori dorește, ar trebui chiar să poată schimba locurile în timpul punctelor. Ca în tenisul de la colegiu, zgomotul acela mic nu mă deranjează.” 

 

ADVERTISEMENT