Sport

S-a lăsat cu arestări în urma atacurilor rasiste la adresa jucătorilor englezi, după finala Euro 2020

Autoritățile din Marea Britanie au arestat 11 persoane sub acuzația de atacuri rasiste la adresa jucătorilor Jadon Sancho, Bukayo Saka și Marcus Rashford, după finala Euro 2020.
05.08.2021 | 20:40
Sa lasat cu arestari in urma atacurilor rasiste la adresa jucatorilor englezi dupa finala Euro 2020
ADVERTISEMENT

Zece bărbați și o femeie au fost reținuți de polițiștii din Marea Britanie. Aceștia sunt acuzați că au proferat injurii și atacuri cu tentă rasială la adresa jucătorilor Jadon Sancho, Bukayo Saka și Marcus Rashford, după finala Euro 2020, pierdută de Anglia, la lovituri de departajare, în fața Italiei.

Fotbaliștii amintiți au fost desemnați de selecționerul Gareth Southgate să execute ultimele trei lovituri de departajare și le-au ratat, declanșând un val de furie și derapaje rasiste.

ADVERTISEMENT

Companiile care dețin cele mai mari rețele de socializare au ajuta poliția britanică

Conform publicație The Mirror, pe lângă cei 11 suspecți reținuți, autoritățile din Marea Britanie anchetează alte 600 de rapoarte. Polițiștii au fost sprijiniți în ancheta lor de administratorii celor mai mari rețele de socializare din lume, Facebook, Instagram şi Twitter.

Îngroziți de reacția necontrolată a fanilor la adresa jucătorilor englezi care au ratat loviturile de departajare din finala de pe Wembley, reprezentanții FA (Federația de Fotbal a Angliei) au cerut sprijinul poliției și a Guvernului pentru a-i găsi pe autori și pentru a-i pedepsi.

ADVERTISEMENT

Jadon Sancho, Bukayo Saka și Marcus Rashford au fost ținta a sute de atacuri care nu au nicio legătură cu fotbalul și spiritul de fairplay.

”Există oameni care cred că se pot ascunde în spatele unui profil de socializare şi pot posta astfel de comentarii respingătoare fără grijă. Ei trebuie să se gândească de două ori înainte.

ADVERTISEMENT

Avem anchetatori care caută în mod proactiv comentarii abuzive în legătură cu meciul şi, dacă ating un prag penal, cei care postează vor fi arestaţi. Ancheta noastră continuă în ritm susţinut şi suntem recunoscători celor care şi-au găsit timp să ne raporteze postări rasiste.

Complexitatea investigării abuzurilor pe reţelele sociale nu poate fi subestimată. S-a depus multă muncă pentru identificarea acestor 11 persoane. Aş dori să mulţumesc Facebook, Instagram şi Twitter pentru că au răspuns prompt solicitărilor noastre”, a declarat Mark Roberts, şeful unităţii de poliție a fotbalului din Marea Britanie care a anchetat atacurile rasiste asupra jucătorilor englezi.

ADVERTISEMENT

”Atacatorii” au fot eliberați pe cauțiune

Cele 11 persoane arestate, cu vârste cuprinse între 18 şi 63 de ani, au fost ulterior eliberate de autoritățile britanice, pe cauține, sau sub control judiciar.

Imediat după declanșarea atacurilor rasiste la adresa jucătorilor englezi, Federația din Albion, premierul Boris Johnson și chiar prințul William al Marii Britanii, au solicita public autorităților competente să îi găsească pe agresori și să îi pedepsească exemplar, pentru ca acest gen de derapaje să fie stârpite.

ADVERTISEMENT