Sport

S-a născut omul care să îl bată pe Tyson Fury! Oleksandr Usyk a câștigat toate centurile la categoria grea, dar britanicul acuză: „Am fost mai bun”. Video

Oleksandr Usyk a reușit imposibilul și a devenit primul pugilist din istorie care l-a învins pe Tyson Fury. Britanicul a contestat victoria noului campion suprem la categoria grea
19.05.2024 | 03:20
Sa nascut omul care sa il bata pe Tyson Fury Oleksandr Usyk a castigat toate centurile la categoria grea dar britanicul acuza Am fost mai bun Video
S-a născut omul care să îl bată pe Tyson Fury! Oleksandr Usyk a câștigat toate centurile la categoria grea, dar britanicul acuză arbitrajul. FOTO: Twitter: @MattStaffordQB1
ADVERTISEMENT

Oleksandr Usyk (37 de ani) este campionul suprem la categoria grea în boxul profesionist. Ucraineanul a devenit primul om care reușește să îl învingă pe Tyson Fury (35 de ani). „The Cat” a câștigat în urma unei decizii împărțite a arbitrilor, scor 115-112, 113-114, 114-113, la capătul a 12 runde în care și-a trimis o dată adversarul la podea.

Oleksandr Usyk, primul boxer care îl învinge pe Tyson Fury! Ucraineanul e campionul campionilor la categoria grea

Oleksandr Usyk a obținut cea de-a 22-a victorie din carieră și a rămas neînvins la profesioniști, după ce a devenit primul pugilist care a reușit să câștige contra lui Tyson Fury. „The Gypsy King” are acum un palmares de 34 de victorii 1 înfrângere și 1 remiză.

ADVERTISEMENT

În urma victoriei obținute în main eventul galei de la Riad, la care au asistat numeroase vedete din lumea sportului și nu numai, Usyk deține acum toate centurile importante de la categoria grea. WBA (Super), IBF, WBO, IBO, The Ring și WBC.

Emoționat până la lacrimi, Usyk și-a găsit cu greu cuvintele la finalul meciului: „Tată, mă auzi? Am reușit! (n.r. – privind spre cer) Vă mulțumesc tuturor, familiei, țării mele. Slavă Ucraina!”. Ulterior a existat un moment de fair-play. Usyk și Fury s-au îmbrățișat, britanicul recunoscând: „Felicitări! Ești un luptător grozav. Felicitări. Să fim toți sănătoși și să îi mulțumim lui Dumnezeu”.

ADVERTISEMENT

Fury se simte nedreptățit și cere revanșa

După ce și-a felicitat adversarul, Tyson Fury și-a continuat discursul la microfon transmițând că, în opinia lui, arbitrii au judecat greșit și că, de fapt, el ar fi trebuit să fie declarat învingător. „The Gypsy King” i-a reamintit lui Usyk că au semnat în contract o clauză de revanșă, pe care abia așteaptă să o primească.

„Normal că vreau revanșa. Acum am nevoie de ceva odihnă, apoi vom vedea. Consider că am câștigat meciul, tu ai luat câteva runde, dar per total cred că lupta a fost a mea. Dar nu vreau să mă pun pe plâns și să caut scuze acum. A fost o luptă bună, mulțumesc, dar îți garantez că îmi voi lua revanșa. Ne revedem în octombrie! La mulți ani tuturor”, a transmis carismaticul Tyson Fury.

ADVERTISEMENT

Noul campion suprem la categoria grea a acceptat revanșa fără să clipească: „Da! Toată lumea o așteaptă! Sunt pregătit pentru revanșă! Și voi, oameni buni, sunteți pregătiți, nu?”, a răspuns Usyk, plin de entuziasm.

Runda a 9-a, decisivă în stabilirea rezultatului final

Meciul dintre Tyson Fury și Oleksandr Usyk a început cu momente de tatonare. Fury, în stilul carismatic care l-a consacrat, a profitat de alonjă și l-a ținut la distanță pe sportivul ucrainean. Britanicul a punctat cu loviturile la corp și n-a părut deranjat de dreptele tot mai dese și mai precise ale lui Usyk.

ADVERTISEMENT

Oleksandr Usyk a luat inițiativa în runda cu numărul 9, când s-a dezlănțuit asupra lui Tyson Fury. „The Gypsy King” a început să se clatine serios și chiar a fost numărat de către arbitru. Doar gongul l-a salvat pe britanic să nu fie făcut K.O.

Olekansdr Usyk a devenit astfel a devenit primul campion absolut al greilor în box, după Lennox Lewis, în 1999, și și-a păstrat palmaresul imaculat: 22 de victorii, dintre care 14 prin K.O., și nicio înfrângere.

  • 30 de milioane de dolari a încasat Oleksandr Usyk pentru lupta cu Tyson Fury din Arabia Saudită
  • 22-0 este palmaresul noului campion mondial absolut la categoria grea
ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini...
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini rare cu Melissa. Transformare spectaculoasă!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor...
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor beneficia de majorări, dar nu toți
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României