Sport

S-a născut talent, a murit speranță? Adevărul despre declinul lui Alex Mitriță: „Are calități, dar le folosește la 10%”

Răzvan Lucescu a explicat motivul pentru care Alexandru Mitriță, jucătorul său de la PAOK, nu a ajuns mai departe în cariera de fotbalist, deși are talent.
10.06.2022 | 11:01
Sa nascut talent a murit speranta Adevarul despre declinul lui Alex Mitrita Are calitati dar le foloseste la 10
Răzvan Lucescu explică de ce Alex Mitriță nu a ajuns mai departe în carieră. Sursă foto: paok.he
ADVERTISEMENT

Tehnicianul vicecampioanei Greciei consideră că Alex Mitriță ar fi un jucător de primele patru echipe din Premier League, însă pentru acest lucru trebuie să își schimbe mentalitatea.

Răzvan Lucescu explică de ce Alex Mitriță nu a ajuns mai departe în carieră

Răzvan Lucescu a explicat motivul pentru care Alex Mitriță nu a ajuns mai departe în cariera de fotbalist: „Îmi e foarte drag Alex. Nu vreau să intru prea mult în discuțiile astea și să analizez, dar pot spune un singur lucru despre el.

ADVERTISEMENT

Are un talent incredibil și îl folosește doar la 10%. Dacă el avea și o mentalitate de luptă, de a se bate și a înțelege că fotbalul la un nivel mare înseamnă sacrificiu din toate punctele de vedere”.

„Sacrificiu în joc când ai mingea, sacrificiu să o recuperezi, sacrificiu pentru grup, să dai de la tine și să te implici, ar fi de nivelul primelor patru echipe din Anglia.

ADVERTISEMENT

Este un jucător care este atât de decisiv când are mingea, dar, din păcate, la dificultăți renunță și el la fel ca ceilalți”, a mai spus Răzvan Lucescu, la TV DigiSport.

  • 3 goluri a marcat Alex Mitriță în 17 meciuri pentru echipa națională

Mitriță se va întoarce la New York City

Alex Mitriță a avut un sezon fără prea multe reușite pentru vicecampioana Greciei, reușind 3 goluri și 3 pase decisive în 37 de meciuri, în toate competițiile pentru echipa lui Răzvan Lucescu, iar fotbalistul român se va întoarce la New York City, echipă de care aparține.

ADVERTISEMENT

Alex Mitriță părea că se adaptase la fotbalul din MLS, încă a fost împrumutat ulterior în Arabia Saudită la Al Ahli, iar după un sezon a fost împrumutat la PAOK.

În sezonul recent încheiat, cota de piață a lui Alexandru Mitriță a scăzut cu 2.000.000 de euro, ajungând la 5.000.000 de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com.

ADVERTISEMENT
  • 27 de ani are Alexandru Mitriță

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,28 este cota pentru „total goluri oaspeți: sub 1,5” la meciul România – Finlanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT