Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

S-a pus capăt conflictului Ianis Hagi – Edi Iordănescu: „Va fi un pion important pentru următoarele două meciuri!”. Video Exclusiv

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a vorbit despre conflictul dintre Gică Hagi, Ianis și Edi Iordănescu. Ce planuri are selecționerul cu atacantul.
22.03.2023 | 15:08
Sa pus capat conflictului Ianis Hagi  Edi Iordanescu Va fi un pion important pentru urmatoarele doua meciuri Video Exclusiv
ADVERTISEMENT

La FANATIK SUPERLIGA s-a discutat pe larg despre neconvocarea lui Ianis Hagi, iar FRF a avut o poziție clară în acest sens, prin vocea lui Mihai Stoichiță.

Mihai Stoichiță, despre conflictul dintre Ianis Hagi și Edi Iordănescu: „S-a rezolvat de la sine”

Oficialul FRF e convins că nu există animozități între Hagi și Edi Iordănescu„S-a rezolvat de la sine. Dialogul care a avut loc între selecționer o conversație cu Ianis pe 4 martie când au fost convocările preliminare. S-au pus de acord asupra unor lucruri și apoi au mai vorbit. Deci această comunicare a mai avut loc între el și Ianis”.

ADVERTISEMENT

VIDEO MAI JOS: 

Stoichiță e convins că Ianis Hagi va fi convocat dacă totul va decurge conform planului pentru „dubla” cu Kosovo și Elveția: „Până la urmă s-a rezolvat. Logica lucrurilor o văd așa. În vară, Ianis va fi un pion foarte important pentru următoarele două meciuri.

Eu cred că va juca la Rangers, pentru că din ce observ eu care e reacția clubului de acolo, ei își fac un plan pentru viitor împreună cu Ianis pion principal în echipa aia. Să dea Dumnezeu ca Ianis să aibă sănătate, pentru că în rest le are pe toate. Nimic altceva. Eu n-am vorbit cu Gică Hagi despre treaba asta. N-am cum să spun dacă s-a împăcat. O să-l sun. O să mă duc și la el. E normal să nu fie bucuros când nu ești la lotul personal”.

ADVERTISEMENT

Alex Bourceanu îl înțelege pe Ianis Hagi: „E extraordinar să fie puși pe listă sau să faci parte din lot când vii după o accidentare”

Alexandru Bourceanu, fostul mijlocaș al FCSB și al naționalei a analizat din perspectiva lui Ianis, dar și a lui Edi Iordănescu: „Nu e vorba de deranjat. Pentru jucători e extraordinar să fie puși pe listă, sau chiar să faci parte din lot când vii după o accidentare. În schimb, obiectivul principal al echipei naționale este să obțină rezultate și nu să ofere suport. Echipa națională trebuie să aibă cei mai buni jucători posibili”. 

Alin Buzărin e de părere că Ianis Hagi putea fi luat măcar în lot: La un Campionat Mondial sau European, numărul jucătorilor e limitat la 22 sau 23. Acum au fost 26. La o convocare din-asta, nimeni nu te barează să chemi 27, 28 sau 29 de jucători sau câți vrei. Adică mai poți adăuga pe listă. Ianis n-ar fi luat locul altuia”.

ADVERTISEMENT

Bourceanu nu e însă de acord și explică: „Nu poți să chemi mai mulți. Ce faci cu restul când joci 11 contra 11 la antrenament, joc tactic. Să îl pui pe Ianis sau alt jucător important să facă altceva? E foarte complicat pentru toată atmosfera de la echipa națională. Sigur că se poate asta: scoți 3, mai bagi pe ceilalți 3, dar nu e foarte ușor să gestionezi după aceea această situație. Plus că ai nevoie de liniște.

Trebuie să luăm în considerare că Ianis a stat 12 luni, în condițiile în care n-a jucat după o accidentare extrem de complicată. Să apuce să joace. Poate ar fi introdus pe parcurs cu Andorra și nu e pregătit și se reaccidentează. Trebuie luate în calcul toate aceste lucruri”.

ADVERTISEMENT

Florin Gardoș a suferit aceeași accidentare ca Ianis Hagi: „N-am prins lotul pentru EURO”

Florin Gardoș îl înțelege cel mai bine pe Ianis Hagi: „Exact aceeași situație înainte de EURO 2016. Eu mă accidentasem în vara lui 2015, la fel, ruptură de ligamente încrucișate. Revenisem în aprilie, diferența e că e mai greu ca fundaș central să-l bagi 5-10 minute.

Și am început să joc pentru U23 și era tatăl lui Edi selecționer, ca să fie situația și mai asemănătoare. N-am prins lotul pentru EURO și îți dai seama că nu m-am simțit prea grozav, dar acum dacă o analizez la rece, îmi dau seama că nu prea trebuia să fiu acolo”.

Fundașul central chiar a încercat să se întoarcă în România: „N-aveam meciuri și veneam după o perioadă foarte lungă de accidentare. Eu am vrut să vin 6 luni împrumut la Steaua (n.r. FCSB) ca să îmi revin, pentru că știam că acolo va fi foarte greu. Echipa era pe locul 6-7, aveam cea mai bună apărare din Premier League și îmi era greu să intru în primul unsprezece după 7 luni.

Am avut o discuție cu antrenorul și mi-a zis: ‘Nu, nu vrem să te lăsăm, pentru că ești sub observație. Trebuie să respecți programul de recuperare’. Nu știu ce se gândeau că se întâmpla la Steaua vis a vis de partea asta medicală. Și protocolul e puțin diferit în Anglia. Van Dyk a stat foarte mult, Ianis 12 luni, pentru că sunt foarte multe recidive”.

Mihai Stoichiță: „Ianis are în continuare un program de recuperare medicală”

Mihai Stoichiță a oferit noi detalii despre starea de sănătate a lui Hagi Jr: „Deși mi-aș fi dorit ca Ianis să fie aici, mă gândesc la faptul că el are în continuare un program de recuperare medicală”, fiind aprobat de Florin Gardoș: „E obligatoriu cel puțin an să menții un anumit program”.

Directoul tehnic al FRF e convins că pentru jucător e cel mai bine în acest moment să se pregătească la Rangers: „Aducerea lui Ianis la echipa națională nu-l scotea din acest program de recuperare medicală? Eu zic că există o corelare și între antrenorul lui Rangers și doctorul echipei. E foarte important ca Ianis să ajungă 100% la momentul verii. Ioana: A trecut deja un an. Nu poți să faci același lucru și la lot?”. 

Fanatik SuperLiga, cea mai tare emisiune despre fotbalul românesc, poate fi urmărită în fiecare zi de luni până vineri, de la 10:30. Cu Horia Ivanovici, luni marți și vineri, și Ioana Cosma, miercuri și joi, ca prezentatori. Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT