Fotbal intern

S-a reparat acoperişul Arenei Naţionale, dar primarul Nicuşor Dan ameninţă: „Vinovaţii vor plăti!“

30.12.2020 | 18:04
Sa reparat acoperisul Arenei Nationale dar primarul Nicusor Dan ameninta Vinovatii vor plati
ADVERTISEMENT

Arena Naţională poate fi din nou folosită în condiţii de siguranţă, după ce acoperişul cu probleme a fost reparat, a anunţat primarul Capitalei, Nicuşor Dan, care îi ameninţă pe cei vinovaţi.

Cel mai mare stadion al ţării fusese închis la jumătatea lunii decembrie, din cauza unor defecţiuni la nivelul acoperişului, defecţiuni ce puteau duce la prăbuşirea acestuia.

ADVERTISEMENT

Primul meci de Liga 1 care se va disputa pe Arena Naţională va fi, cel mai probabil, FCSB – Astra, pe 15 ianuarie 2021, în prima etapă a returului campionatului.

Nicuşor Dan, despre Arena Naţională: „Problema a fost rezolvată. Firea a minţit“

„Vestea bună e că reparațiile de urgență la acoperișul retractabil al Arenei Naționale au fost finalizate. Problema apărută la începutul acestei luni a fost deci rezolvată.

ADVERTISEMENT

Veștile mai puțin bune țin de raportul Corpului de Control cu privire la mentenanța acoperișului Arenei Naționale, raport pe care l-am primit de curând. Principalele concluzii ale raportului, pe scurt:

1. Nu a existat și nu există încă un contract de mentenanță corectivă pentru acoperișul retractabil al Arenei. Au fost contractate doar servicii de mentenanță preventivă.

ADVERTISEMENT

2. Compania Municipală Tehnologia Informației București SA (cea care avea responsabilități în gestiunea acoperișului) cunoștea încă din 12 octombrie că există defecte la acest acoperiș, dar n-a obiectat la folosirea în continuare a acoperișului.

3. Acoperișul a fost operat cu încălcarea restricțiilor, inclusiv în condiții de ninsoare, ceea ce a dus în mod direct la avarierea lui, iar Primăria a fost nevoită să contracteze servicii de reparații în regim de urgență.

ADVERTISEMENT

Concluziile mele: cei vinovați vor plăti și Primăria Capitalei va contracta un serviciu de mentenanță corectivă.

Și o precizare pentru public: fostul primar Firea a mințit din nou, afirmând că suntem în perioada de garanție pentru stadion. Această garanție, care includea mecanismul acoperișului defectat, a fost de 36 de luni, deci a expirat de mult timp. Primăria Capitalei va imputa Companiei Municipale Tehnologia Informației București SA suma de 217.500 lei + TVA, contravaloarea reparației acoperișului“, se precizează în comunicatul emis de primarul Nicuşor Dan.

Este pentru prima dată când Arena Naţională este închisă din cauza unor defecţiuni. Anterior, cel mai mare stadion din România a mai fost indisponibil doar atunci când s-a schimbat gazonul (de opt ori s-a întâmplat acest lucru) sau când nu a avut aviz ISU de funcţionare, după tragedia de la Colectiv.

ADVERTISEMENT
Tags: