Fotbal international

S-a retras Abou Diaby, jucătorul care a stat accidentat aproximativ cinci ani! Câte meciuri a jucat în carieră

26.02.2019 | 16:01
Sa retras Abou Diaby jucatorul care a stat accidentat aproximativ cinci ani Cate meciuri a jucat in cariera
S-a retras Abou Diaby, jucătorul care a stat accidentat aproximativ cinci ani

Mijlocașul francez Abou Diaby și-a anunțat retragerea din fotbal la doar 32 de ani, însă anunțul său nu este tocmai unul surprinzător, ținând cont de numeroasele accidentări pe care le-a suferit de-a lungul carierei.

Diaby candidează cu succes la titlul de cel mai des accidentat fotbalist din istorie, stând pe tușă nu mai puțin de 222 de săptămâni. În total, fostul jucător de la Arsenal a avut 42 de accidentări, în aproape orice zonă a corpului.

S-a retras Abou Diaby, jucătorul care a stat accidentat aproximativ cinci ani

„Vreau să vă anunț că îmi închei cariera. Cred că acesta este momentul potrivit. De câțiva ani buni mi-e tot mai greu să-mi revin din cauza problemelor fizice cu care m-am confruntat. E o decizie dificilă, dar m-am gândit mult asupra ei. După ce Marseille mi-a reziliat contractul, am vrut să-mi iau un an de pauză pentru a-mi reveni, dar mi-a fost mai greu decât m-aș fi așteptat, așa că îmi închei cariera” – a spus Diaby la un post TV din Franța.

Accidentarile lui Diaby
Accidentarile lui Diaby

Diaby (32 ani) și-a început cariera de profesionist la Auxerre, acolo unde a jucat doi ani. Chiar dacă a strâns numai 14 meciuri în această perioadă, Wenger a decis să-l ia la Arsenal în 2016, club unde a evoluat până în 2015.

Chiar și așa, numeroasele accidentări l-au împiedicat pe Diaby să evolueze prea des, acesta strângând doar 180 de meciuri oficiale în campionat în cei nouă ani petrecuți la Arsenal. Ultimul club din cariera sa a fost Marseille, acolo unde a prins șase meciuri

Cumulat, Abou Diaby a jucat numai 200 de meciuri în ligile naționale de-a lungul celor mai bine de 14 ani de carieră. A reușit să strângă 14 selecții și în prima reprezentativă a Franței, pentru care a marcat un gol, într-un meci cu Finlanda.

Este născut și crescut în suburbiile Parisului, evoluând timp de un an și la juniorii lui PSG.