Fotbal intern

S-a retras George Rădulescu, arbitrul-poliţist care a făcut praf Dinamo – FC Botoşani

23.12.2020 | 17:01
Sa retras George Radulescu arbitrulpolitist care a facut praf Dinamo  FC Botosani
S-a retras George Rădulescu, arbitrul-poliţist care a făcut praf Dinamo - FC Botoşani. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

George Rădulescu a fost nevoit să se retragă din arbitraj odată cu împlinirea vârstei de 45 de ani. Centralul bucureștean a avut parte de o carieră plină de controverse și a agățat fluierul în cui în conformitate cu Regulamentul de Organizare și Desfășurare a Activității Arbitrilor de Fotbal (RODAAF).

Miercuri, 23 decembrie, FRF a anunțat numele arbitrilor și observatorilor din Liga 1 și Liga 2 care se retrag din activitate la final de an. Printre aceștia se numără și George Rădulescu, cel care oficia din 2011 meciuri în primul eșalon, dar care nu a ajuns niciodată pe lista FIFA.

ADVERTISEMENT

Marius Avram, George Rădulescu, Marius Nicoară, Daniel Hulubei și Bogdan Velicu sunt arbitrii din lotul de Liga 1 care nu vor mai fi „cavaleri ai fluierului” începând cu 1 ianuarie 2021.

Cine este George Rădulescu, arbitrul-polițist

FANATIK vă prezintă cele mai importante momente din cariera lui George Rădulescu, un arbitru care nu se poate lăuda cu prea multe performanțe. De meserie polițist în orașul Bragadiru, Rădulescu a avut o carieră plină de controverse.

ADVERTISEMENT

A arbitrat primul său meci de Liga 1 pe 13 mai 2011, Unirea Urziceni – Astra Giurgiu, scor 0-3, dar a fost coptat în lotul primei ligi abia în sezonul 2013-2014, în ciuda faptului că depășea limita de vârstă.  În 2015, în calitate de arbitru adițional, Rădulescu nu i-a comunicat centralului George Găman un penalty clar celor de la FCSB în derby-ul pentru titlu cu ASA Tg. Mureș, faza petrecându-se chiar sub ochii lui.

În același an, bucureșteanul a intrat într-un conflict cu un fotbalist al Craiovei, pe care l-ar fi amenințat. În 2017, George Rădulescu a lăsat un meci să continue, în ciuda faptului că instalația de nocturnă picase de două ori.

ADVERTISEMENT

Erori uriașe într-un Dinamo – FC Botoșani

Meciul de referință al carierei lui George Rădulescu este un Dinamo – FC Botoșani, disputat în sezonul 2019-2020. La acel joc, polițistul Rădulescu, care este bun prieten cu Alexandru Deaconu, vicepreședintele CCA, a comis trei greșeli grave în favoarea lui Dinamo. Prima eroare a fost comisă în primul minut, atunci când nu l-a eliminat pe Mihai Neicuțescu, care i-a dat în cot în gură unui adversar.

Următoarele două gafe puteau fi decisive în stabilirea câștigătoarei. Mai întâi, în minutul 86, Rădulescu nu a dat penalty pentru moldoveni, ci lovitură liberă, deși infracțiunea fusese comisă în interiorul suprafeței de pedeapsă.

ADVERTISEMENT

A urmat apoi un nou penalty refuzat pentru FC Botoșani, de această dată în prelungirile meciului. Fabbrini l-a faultat pe același Roman, dar Rădulescu a lăsat jocul să continue.

  • 45 de ani a împlinit George Rădulescu;
  • Trei erori uriașe a comis Rădulescu în Dinamo – FC Botoșani 1-1, din septembrie 2019;

Final de carieră pentru mai mulți arbitri și observatori din Liga 1 și Liga 2

„La finalul anului 2020, conform RODAAF sau la cerere, nouă arbitri din loturile pentru primele două ligi și-au încheiat activitatea.

Aceștia sunt: Marius Avram, George Rădulescu, Marius Nicoară, Daniel Hulubei, Bogdan Velicu (Liga1), Cristian Lucaci, Marian Truță, Dorin Voinea, Dan Florin Costin (Liga 2).

La împlinirea vârstei de 70 de ani, doi dintre observatorii de la Liga 2 și-au încheiat, de asemenea, activitatea: Cornel Corocan și Lucian Maiereanu.

Federația Română de Fotbal și Comisia Centrală a Arbitrilor dorește să le mulțumească acestora pentru întreaga carieră și le urează succes în viitor”, este anunțul apărut pe site-ul frf.ro.

 

 

ADVERTISEMENT