Fotbal intern

S-a rupt frăția Dică-Tănase! Nu-și mai vorbesc! De la ce a plecat totul

06.05.2018 | 18:34
Sa rupt fratia DicaTanase Nusi mai vorbesc De la ce a plecat totul

S-a rupt frăția Dică-Tănase! Nu-și mai vorbesc! Jucătorul adus cu mare bucurie și speranțe de Gigi Becali în ianuarie freacă tușa de 3 etape, de la 2-0 cu CS U Craiova, 9 aprilie, fără nicio explicație din partea antrenorului. Apt fizic, dar nici măcar luat în lot.

Nicolae Dică (2004-2008 și 2011 la Steaua) și Cristi Tănase (2009-2015 la Steaua) au fost, după cum se poate constata din periodele jucate la echipa lui Gigi Becali, coechipieri în primăvara lui 2011. Și prieteni, spun coechipierii lor din acea perioadă. De altfel este știut faptul că Tănase (31 de ani pe 18 februarie) a venit la FCSB în ianuarie și pentru că antrenor era „Nic” Dică.

S-a rupt frăția Dică-Tănase! Nu-și mai vorbesc! De la ce a plecat totul

Cu atât mai ciudat comportamentul antrenorului de la FCSB față de un jucător pe care îl cunoaște atât de bine, alături de care a jucat, de care îl leagă atâtea amintiri și care n-a fost chiar petarda echipei cât s-a aflat pe teren în această primăvară, în 7 meciuri, chiar dacă, e clar, se aștepta mult mai mult de la el.

Oricare ar fi motivele, ascunse de vreme ce între cei doi nu a avut loc nicio discuție, nicio explicație gen „Mă Dodele, nu merge, frate, nu mai ești ce-ai fost, nu mă pot baza pe tine, mă încurci pe teren, nu faci parte din planurile mele, și așa la sfârșitul campiontului pleci”. Civilizat, direct, bărbătește. Nu, nimic din toate astea din partea antrenorului Nicolae Dică. Cei doi nici măcar nu-și mai vorbesc!

Nici Gigi Becali nu s-a plâns de el public

Nici Gigi Becali nu s-a plâns public de „Dodel”, cum face de obicei când nu este mulțumit de un jucător. Nimic, nicio explicație, tușa și atât. Atenție, nu banca de rezerve, afară din lotul de 18! De la meciul amintit, cu CS U Craiova, de la începutul lui aprilie, când a început titular și a fost schimbat la pauză de un antrenor, oricare ar fi el, evident nemulțumit, Cristi Tănase n-a mai prins lotul în niciuna dintre etapele următoare, cu Astra (3-0 la Giurgiu), cu Viitorul (2-2 la Ovidiu) și cu CFR Cluj (1-1 pe „Arena Națională”).

Se întoarce în Turcia

Alt „exilat” fără nicio explicație a fost și Mihai Bălașa, etapa trecută, când n-a prins nici lotul de 18, la fel ca Cristi Tănase, deși nu este accidentat, bolnav sau suspendat. Muțenie totală a lui „Mister” Dică și în acest caz. În aceste condiții este mai mult decât clar că „Dodel” își va căuta echipă prin alte zări de bani mai pline, cum ar fi Turcia, așa cum v-a informat FANATIK.RO încă de acum două săptămâni.

„Tănase mi-a spus că vrea să prindă echipa naţională, eu i-am spus sincer în faţă că îl vreau pentru experienţa lui. Cristi Tanase va juca în meciurile în care avem nevoie de experienţa lui. De exemplu, cu CFR Cluj. Aş fi vrut să semneze pe o perioadă lungă şi apoi să rămână în staff” – Gigi Becali în ianuarie, când a venit Cristi Tănase la FCSB

219 minute a jucat Cristi Tănase la FCSB în această primăvară, în 9 meciuri, în care a intrat de 3 ori titular, de alte 2 ori a fost rezervă neutilizată

500.000 de euro este cota lui Cristian Tănase pe transfermarkt.com