Sporturi

S-a săturat de sărăcie și a abandonat boxul la 18 ani! Drama unui campion național care venea nemâncat la antrenamente

10.04.2019 | 21:21
Adrian Gore a fost nevoit să se lase de sport din cauza lipsurilor

S-a săturat de sărăcie și a abandonat boxul la 18 ani! Campionul României la tineret, Adrian Gore s-a lăsat de sport din cauza neajunsurilor. Antrenorul său, Gheorghe Stan a făcut publică povestea celui mai bun pugilist din județul Dâmbovița și din țară la categoria lui de vârstă. Tehnicianul spune că Gore nu a mai vrut să plece de acasă fără niciun ban în buzunar, să nu aibă ce pune pe masă sau să vină la antrenamente nemâncat.

S-a săturat de sărăcie și a abandonat boxul la 18 ani!

„Sunt copii care vin la sală, pentru că nu au ce mânca acasă și le dau eu câte 10, 20 de lei după antrenamente. Unii provin din familii foarte sărmane, iar dacă ar primi un salariu minim pe economie, ar mai trăi din el 20-30 de persoane. I-am educat, i-am adus la performanță sportivă, însă nu avem ce să le oferim și renunță atunci când trebuie să culegem roadele. Iar din acel moment, riscă să se piardă nu doar ca sportivi, ca oameni în primul rând.Noi i-am integrat în societate, însă și societatea trebuie să-i ajute puțin. Dacă acești copii ar primi un salariu cât de mic, garantez că dintre ei vom avea sportivi la Olimpiada din 2024, altfel mă oblig să restitui eu toți banii cheltuiți”

, a declarat Gheorghe Stan, antrenorul lui Adrian Gore, la puțin timp după ce elevul său l-a anunțat că nu mai poate să vină la antrenamente.

S-a săturat de sărăcie și a abandonat boxul la 18 ani! Gore
Adrian Gore a ieșit campion naţionale la categoria lui de vârstă

Antrenorul e casă și masă

„Ne pregătim la câțiva metri de echipa de volei. Mașini de fițe, o armată de antrenori, preparatori fizici, maseuri, energizante și salarii de sute de milioane pe lună. Mai cerem și noi câte o apă de la volei, ne e rușine, dar ne e și sete. Vine maestrul Gigel cu covrigi și îi împărțim frățește, după antrenamente. Ne ia acasă, ne face doamna de mâncare, ne spală echipamentul. Pentru maestru venim, din respect, însă e greu la box. Lovituri multe, efort mare, oare se merită? Nu suntem și noi tot sportivi de performanță, de ce suntem defavorizați? Pentru că unii dintre noi sunt țigani și că nu au părinți? Nu vrem salarii de 300 sau 400 de milioane, cât am auzit că se câștigă la volei, pentru noi și 5, 7 sau 10 milioane ar fi extraordinare”

, a spus unul dintre pugiliștii de la CS Târgoviște pentru sportimpact.ro.

 

Tags: