Fotbal intern

S-a scris istorie în Cupa României! Nu s-a mai întâmplat așa ceva de 39 de ani

11.02.2021 | 20:20
Sa scris istorie in Cupa Romaniei Nu sa mai intamplat asa ceva de 39 de ani
ADVERTISEMENT

Ediția 2020-2021 a Cupei României este una atipică și asta se vede și prin rezultate. Este pentru prima dată după 39 de ani când patru formații din ligile inferioare sunt calificate în ultimele 8, adică în sferturile de finală. 

Surpriza este cu atât mai mare cu cât formațiile din eșaloanele inferioare nu au început încă sezonul, iar formațiile din Casa Pariurilor Liga 1 au avut deja șapte etape disputate în 2021. Cu toate acestea, formațiile de Liga 2 au reușit surpriza.

ADVERTISEMENT

Istorie în Cupa României! Patru echipe din Liga 2 în sferturile de finală!

Astfel, nu mai puțin de patru formații din liga secundă s-au calificat în sferturile de finală ale competiției, acolo unde vor juca într-o singură manșă cu alte patru formații din primul eșalon. Iar principalele favorite, CFR Cluj și FCSB, au fost eliminate înainte de această fază.

Dunărea Călărași este prima echipă din liga secundă calificată în sferturi. Echipa lui Cristi Pustai a ajuns în primele 8 profitând de desființarea lui Turris Turnu Măgurele, formație care nu a mai avut fonduri pentru a încheia acest sezon.

ADVERTISEMENT

Petrolul, U Cluj și Viitorul Pandurii Târgu Jiu au eliminat formații din prima ligă!

Petrolul Ploiești a câștigat fără drept de apel primul meci al anului în fața celor de la Poli Iași, scor 3-0. Moldovenii au arătat ca o echipă de Liga a II-a în această confruntare, formația lui Andrei Cristea având o evoluție lamentabilă.

Universitatea Cluj a produs o altă surpriză eliminând UTA Arad. Echipa lui Costel Enache a dominat meciul de pe Cluj Arena și s-a impus în final cu 2-1, grație golurilor marcate de Ogbu și Ribeiro. Adrian Petre a marcat golul de onoare al oaspeților, în prelungiri.

ADVERTISEMENT

Ultima formație de divizie inferioară calificată în sferturi este ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Formația lui Flavius Stoican a câștigat cu 1-0 duelul împotriva lui Gaz Metan Mediaș, pe cochetul stadion din Târgu Jiu. Unicul gol al meciului a fost marcat de Paraschiv, în minutul 15.

ASU Poli, aproape de o victorie cu Astra Giurgiu! Echipa lui Neagoe a întors în partea secundă

Surpriza a fost la un pas să fie și mai mare, însă Astra Giurgiu a reușit să întoarcă meciul cu ASU Poli Timișoara. Bănățenii au deschis scorul pe “Dan Păltinișanu” prin golul lui Coadă din minutul 27. Astra a revenit în partea secundă și a marcat prin Balaure (59) și Montini (81).

ADVERTISEMENT

Alături de Astra Giurgiu, din prima ligă vor mai juca în sferturile de finală: Dinamo, Chindia Târgoviște și învingătoarea meciului Botoșani – Universitatea Craiova. Sferturile de finală se vor disputa în perioada 2-4 martie.

Rezultate optimile de finală din Cupa României: 

  • Dunărea Călărași – Turris-Oltul Turnu Măgurele 3-0 (la masa verde)
  • FC Petrolul Ploiești – CSM Politehnica Iași 3-0
  • AFC Farul Constanța – Chindia Târgoviște 0-3
  • Universitatea Cluj – UTA Arad 2-1
  • Dinamo – FCSB 1-0
  • Viitorul Pandurii – Gaz Metan Mediaș 1-0
  • ASU Politehnica Timișoara – AFC Astra 1-2
  • FC Botoșani – Universitatea Craiova, ora 20:30

FCSB este deținătoarea trofeului. Echipa lui Anton Petrea a fost eliminată în optimile de finală de marea rivală, Dinamo. “Câinii” s-au impus cu 1-0 grație golului marcat de Adam Nemec și au răzbunat eșecul din campionat.

Ultima dată când s-a întâmplat aşa ceva în Cupa României a fost în urmă cu 39 de ani când FC Baia Mare, Gloria Bistrița, Minerul Certej (Divizia C) și Rapid ajungeau între ultimele 8 echipe, conform We Love Stats.

  • 4 echipe din Liga 2 s-au calificat în sferturile de finală
  • 2018 este anul în care o echipă din Liga 2 a jucat ultima dată finala (Hermannstadt)

 

ADVERTISEMENT