Fotbal international

S-a stabilit calendarul din La Liga. Când se va juca Barcelona – Real Madrid

31.08.2020 | 22:25
Sa stabilit calendarul din La Liga Cand se va juca Barcelona  Real Madrid
ADVERTISEMENT

S-a stabilit calendarul din La Liga pentru sezonul 2020-2021 și datele la care vor avea loc cele două mari derby-uri dintre FC Barcelona și Real Madrid.

Ar putea fi pentru prima dată după 16 ani în care marele El Clasico să nu-l aibă ca protagonist pe Leo Messi, după ce argentinianul a anunțat că vrea să plece în această vară de la Barcelona.

ADVERTISEMENT

Noua ediție de campionat va lua startul la 12 septembrie și se va încheia pe 23 mai 2021, iar debutul va fi marcat de mai multe amânări.

La Liga și-a stabilit calendarul pentru sezonul 2020-2021

Oficialii au stabilit luni, prin tragere la sorți, calendarul din La Liga pentru sezonul 2020-2021, iar primul El Clasico va avea loc în etapa a șaptea, pe 25 octombrie, pe Camp Nou, iar returul de pe Santiago Bernabeu este programat în runda 30, la 11 aprilie 2021.

ADVERTISEMENT

Derby-ul Madridului dintre Real și Atletico își va avea prima înfățișare la 13 decembrie pe Santiago Bernabeu, iar returul de pe Wanda Metropolitano este programat la 7 martie 2021.

În ultima etapă a acestui sezon din La Liga, Barcelona va juca pe terenul lui Eibar, Real Madrid va primi vizita celor de la Villareall, iar Atletico Madrid va încheia în deplasare cu Real Valladolid.

ADVERTISEMENT

Real Madrid, Barcelona, Atletico și Sevilla vor lua startul mai târziu, deoarece au primit o pauză mai lungă din cauza participării în Champions League și Europa League. Sevilla va juca și Supercupa Europei cu Bayern Munchen în septembrie.

Astfel, campioana en-titre, Real, va începe campania de apărare a titlului nu cu Getafe, ci pe Anoeta, cu Real Sociedad, în runda a doua. Barcelona și Atletico intră în focuri abia din etapa a treia din La Liga, urmând să recupereze restanțele la începutul anului viitor.

ADVERTISEMENT

Catalanii vor amâna meciurile cu Elche și Bilbao, iar Ronald Koeman va debuta acasă pe 27 septembrie contra lui Villareal. Astfel că prima etapă programează doar șapte partide în care cap de afiș este derby-ul local Valencia – Levante.

ADVERTISEMENT