Sport

S-a stabilit programul etapelor 12, 13 și 14 din Liga 1. Când se joacă Dinamo – Rapid și Farul – FCSB

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat programul etapei a 12-a din Casa Pariurilor Liga 1 și data derby-ului dintre Rapid și CFR Cluj.
07.10.2021 | 12:22
Sa stabilit programul etapelor 12 13 si 14 din Liga 1 Cand se joaca Dinamo  Rapid si Farul  FCSB
ADVERTISEMENT
07-10-2021
09:19

LPF a anunțat programul și orele de disputare a meciurilor din etapele a 13-a și a 14-a

Etapele a 13-a și a 14-a din Casa Pariurilor Liga 1 se vor derula în perioadele 22-25 octombrie, respectiv 29 octombrie – 1 noiembrie și propun câteva partide extrem de atractive.

Astfel, prima înfruntare cap de afiș din etapa cu numărul 13 este cea dintre Dinamo și Rapid. Ambele echipe traversează o lipsă acută de formă sportivă și rezultate, iar disputa directă poate reprezenta semnalul revirimentului.

Meciul se va juca pe 23 octombrie, de la ora 20:30. A doua zi, de la aceeași oră, la Ovidiu, se vor duela Farul Constanța și FCSB. O întâlnire, altădată, de tradiție a fotbalului românesc, partida de la Ovidiu va fi și un duel al antrenorilor Gică Hagi și Edi Iordănescu.

Programul complet al meciurilor este următorul:

Și etapa a a14-a propune o încleștare de zile mari, între Rapid și FC  Craiova 1948. Meciul se va juca pe 1 noiembrie, de la ora 20:30.

Programul complet al etapei a 14-a

Campionatul intern se va relua după pauza pentru meciurile echipelor naționale pe data de 15 octombrie, după o pauză de 11 zile.

Ultima partidă din Liga 1 a fost cea dintre Academica Clinceni și FC Botoșani, încheiată la egalitate, scor 1-1 pe data de 4 octombrie.

ADVERTISEMENT

Se știe programul etapei a 12-a din Liga 1. Când se joacă derby-ul dintre Rapid și CFR Cluj

Dinamo va deschide etapa a 12-a din Casa Pariurilor Liga 1 cu meciul din deplasare cu Gaz Metan Mediaș, o partidă extrem de importantă pentru băieții lui Mircea Rednic. Cu o victorie „câinii” ar putea să îi depășească în clasament pe ardeleni, dar și pe echipa lui Adrian Mititelu care va avea un meci extrem dificil la Arad cu UTA.

  • Vineri, 15 octombrie: Gaz Metan Mediaș – FC Dinamo, ora 20:30, în direct la Digi Sport 1

Etapa continuă cu meciul dintre Sepsi Sfântu Gheorghe, care își va alege antrenorul dintre Gâlcă și Nicolae Dică, așa cum patronul covăsnenilor Laszlo Dioszegi în exclusivitate pentru FANATIK și FC Voluntari, cea mai în formă echipă din Liga 1, cu cinci victorii consecutive.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Liviu Ciobotariu a câștigat în ultima etapă cu 1-0 în fața celor de la Farul Constanța și a urcat pe locul al patrulea, la egalitate de puncte cu FCSB (21) și la doar un punct de locul doi ocupat de Botoșani.

  • Sâmbătă, 16 octombrie: Sepsi OSK Sf. Gheorghe – FC Voluntari, ora 17:30, în direct la Digi Sport 1
ADVERTISEMENT

FCSB va juca sâmbătă seară la CS Mioveni

FCSB strânge rândurile în această pauză competițională și speră să îi aibă pe teren la meciul cu CS Mioveni pe Florin Tănase și Octavian Popescu, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Constantin Budescu ar putea fi și el titular în premieră în echipa lui Edi Iordănescu. FANATIK a aflat că mijlocașul trage tare în această pauză competițională să se pună la punct cu pregătirea fizică, mai ales că până să vină la FCSB nu mai jucase un meci de trei luni de zile.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, nou-promovata CS Mioveni nu are un început foarte rău de sezon și este pe locul 11 cu 11 puncte deși nimeni nu le dădea nicio șansă argeșenilor după ce au câștigat barajul cu FC Hermannstadt.

  • Sâmbătă, 16 octombrie: FCSB – CS Mioveni, ora 20:30, în direct la Digi Sport 1

Rapid – CFR Cluj, capul de afiș al etapei a 12-a din Liga 1

Rapid – CFR Cluj este cu siguranță cel mai așteptat meci al etapie a 12-a. Partida se va juca pe Național Arena duminică seară de la ora 20:30, iar pe stadion este așteptat un număr mare de spectatori.

Duminică, 17 octombrie:

  • FC Rapid 1923 – CFR 1907 Cluj, ora 20:30, în direct la Digi Sport 1

Tot duminică vom mai avea parte de două partide extrem de interesante: FC Argeș va întâlni pe teren propriu pe Farul Constanța, în timp ce UTA va juca la Arad cu FC U Craioba 1948, care va avea pe bancă un nou antrenor.

Duminică, 17 octombrie:

  • FC Argeș – Farul Constanța, ora 15:00, în direct la Digi Sport 1
  • UTA Arad – FC U Craiova 1948, ora 17:30, în direct la Digi Sport 1

Universitatea Craiova închide etapa cu Academica Clinceni

Echipa lui Laurențiu Reghecampf este cea mai avantajată echipă dintre cele cu pretenții. Oltenii vor juca abia pe data de 18 octombrie și vor avea față de FCSB sau CFR Cluj două respectiv o zi în plus de pregătire.

Cu toate acestea, FCSB a jucat ultima partidă oficială pe data de 1 octombrie așa că vor avea la dispoziție nu mai puțin de 15 zile pentru a pregăti meciurile rămase în acest an competițional.

FC Botoșani luptă în continuare să se mențină pe podium și va juca acasă cu Chindia Târgoviște, o echipă cu orgoliul rănit, după înfrângerea la ultima fază împotriva celor de la FCSB.

Luni, 18 octombrie:

  • FC Botoșani – Chindia Târgoviște, ora 17:30, în direct la Digi Sport 1
  • Universitatea Craiova – Academica Clinceni, ora 20:30, în direct la Digi Sport 
ADVERTISEMENT