Sport

S-a stabilit programul etapei a 3-a din Liga 1. Când joacă FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova

LPF a stabilit programul meciurilor din etapa a 3-a din Liga 1, care se va desfășura în perioada 30 iulie - 2 august.
16.07.2021 | 15:28
Sa stabilit programul etapei a 3a din Liga 1 Cand joaca FCSB CFR Cluj si Universitatea Craiova
ADVERTISEMENT

Noul sezon al campionatului României a avut startul joi seară, FCSB remizând în deplasare cu FC Botoșani, scor 0-0.

La nici o săptămână de la finalul Euro 2020, Liga 1 a pornit la drum într-un nou sezon, dar întâlnirea de la Botoșani nu i-a atras pe telespectatorii români care parcă au vrut să păstreze încă pe retină finala de vis în care Italia a învins Anglia.

ADVERTISEMENT

Etapa a 3-a din Liga 1 și-a stabilit programul

La sârșitul lunii iulie și începutul lui august se va disputa etapa a 3-a din Liga 1, iar Liga Profesionistă a stabilit programul, urmând ca CFR Cluj să joace sâmbătă, iar rivalele titlu, FCSB și Univeristatea Craiova, vor evolua duminică.

Runda va fi deschisă vineri, 30 iulie, cu partida Gaz Metan Mediaș – FC Argeș, urmată de Rapid Bucuresti – Farul Constanța. Campiona CFR Cluj primește sâmbătă, 31 iulie, vizita celor de la Chindia Târgoviște, iar înainte se va juca meciul FC Voluntari – FC U Craiova.

ADVERTISEMENT

Cele mai interesante partide sunt programate duminică, 1 august. Ziua va fi deschisă de duelul Universitatea Craiova – FC Botoșani, două formații care în sezonul trecut au fost în play-off, iar seara FCSB va juca la Arad cu UTA.

Etapă între partidele din cupele europene

Etapa a 3-a se va încheia luni, 2 august, cu întâlnirile Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – CS Mioveni și Dinamo București – Academica Clinceni.

ADVERTISEMENT

Programul complet cu ore al rundei a 3-a este următorul:

Vineri, 30 iulie

  • Ora 18:30 Gaz Metan Mediaș – FC Argeș
  • Ora 21:30 Rapid Bucuresti – Farul Constanța

Sâmbătă, 31 iulie

  • Ora 18:30 FC Voluntari – FC U Craiova
  • Ora 21:30 CFR Cluj – Chindia Târgoviște

Duminică, 1 august

  • Ora 18:30 Universitatea Craiova – FC Botoșani
  • Ora 21:30 UTA Arad – FCSB

Luni, 2 august

  • Ora 18:30 Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – CS Mioveni
  • Ora 21:30 Dinamo București – Academica Clinceni

De remarcat este faptul că etapa a 3-a din Liga 1 se va disputa între meciurile din manșa secundă a turul doi preliminar al cupelor europene și prima manșă a turului trei preliminar. Astfel, echipele românești implicate pe plan european vor avea un program extrem de încărcat.

ADVERTISEMENT

Toate tunurile pe Moruțan

După remiza din meciul de la Botoșani, patronul FCSB, Gigi Becali, s-a arătat încântat de jocul echipei sale, i-a lăudat pe Andrei Cordea și Florin Tănase, dar a anunțat că atacantul ceh Zdenek Ondrasek nu va mai juca la FCSB.

Gigi Becali a avut reproşuri pe bandă rulantă faţă de Olimpiu Moruţan. Patronul vicecampioanei României a susţinut că, în acest moment, la cum a jucat în meciul de joi seară, nu va putea să ia nici 200.000 de euro pe un eventual viitor transfer.

Nu este prima oară când Olimpiu Moruţan este criticat în termeni duri de Gigi Becali. Mijlocaşul ofensiv a fost atacat de patron spre finalul sezonului regulat din 2019-2020, când FCSB a fost învinsă de CFR Cluj, scor 0-1. Atunci, finanţatorul a susţinut că fotbalistul şi-a cumpărat “maşină de peşte”, motiv pentru care nu mai este cu gândul la fotbal.

ADVERTISEMENT