Sport

S-a schimbat ziua de disputare a meciului FCSB – Rapid din ultima etapă a play-off-ul-ului SuperLigii. Când se joacă meciurile de baraj

Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit programul ultimei etape din play-off-ul SuperLigii. Când se joacă FCSB - Rapid și meciurile pentru baraj.
23.05.2023 | 11:59
Sa schimbat ziua de disputare a meciului FCSB  Rapid din ultima etapa a playoffulului SuperLigii Cand se joaca meciurile de baraj
S-a stabilit programul etapei cu numărul 10 din play-off-ul SuperLigii și al meciurilor de baraj. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
23-05-2023
09:08

S-a schimbat ziua și ora de start a meciului FCSB - Rapid din ultima etapă a play-off-ului

FCSB și Rapid se înfruntă într-un meci fără miză pe Arena Națională în ultima etapă a sezonului. Echipa antrenată de Elias Charalambous a pierdut șansele matematice la cucerirea titlului după înfrângerea cu Farul, în timp ce Rapid nu mai poate spera la locul 3 de cupă europeană după eșecul din Giulești cu Universitatea Craiova.

Inițial, partida din Capitală fusese programată duminică, 28 mai, de la ora 18:15. Totuși, Liga Profesionistă de Fotbal a mutat derby-ul bucureștean din nou și a fost reprogramat sâmbătă, 27 mai, de la ora 20:30, în locul primului baraj de menținere/promovare în SuperLiga, Gloria Buzău – UTA Arad. Schimbarea a fost confirmată de postarea făcută de roș-albaștri pe pagina oficială de Facebook.

 

SuperLiga, etapa 10 play-off

Sâmbătă, 27 mai

  • ora 20:30 FCSB – FC Rapid

Duminică, 28 mai

  • ora 21:00 CFR Cluj – Farul Constanța
  • ora 21:00 Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe

Baraj play-out pentru Conference League

Vineri, 26 mai

  • ora 20:00 FC U Craiova 1948 – FC Voluntari

Baraje menținere/promovare SuperLiga

Duminică, 28 mai

  • ora 14:00 Gloria Buzău – UTA Arad

Luni 29 mai

  • ora 20:00 Dinamo – FC Argeș
22-05-2023
20:01

S-a schimbat ora de start a meciului FCSB - Rapid din ultima etapă a play-off-ului

În urma înfrângerii suferite de Rapid pe teren propriu cu Universitatea Craiova, meciul giuleștenilor din ultima etapă din deplasare cu FCSB nu mai are nicio miză pentru niciuna dintre cele două formații. Astfel, la cererea deținătorilor de drepturi tv, ora de start a partidei a fost modificată,

De asemenea, s-au stabilit zilele și orele de start ale meciurile de baraj pentru locul din preliminariile Conference League și a celor de promovare retrogradare.

SuperLiga, etapa 10 play-off

Duminică, 28 mai

  • Ora 18:15 FCSB – FC Rapid
  • Ora 21:00 CFR Cluj – Farul Constanţa
  • Ora 21:00 Universitatea Craiova – Sepsi  Sf. Gheorghe

Baraj play-out pentru Conference League

Vineri, 26 mai

  • Ora 20:00 FC U Craiova 1948 – FC Voluntari

Baraje menținere/promovare SuperLiga

Sâmbătă, 27 mai

  • ora 20:30 Gloria Buzău – UTA Arad

Luni 29 mai

  • ora 20:00 Dinamo – FC Argeș

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunțat programul ultimei etape, cea cu numărul 10, din play-off-ul SuperLigii. Totodată, au fost anunțate datele de disputare ale celor două baraje pentru menținere/promovare pe prima scenă a fotbalului românesc, dar și al celui pentru Conference League.

S-a stabilit programul ultimei etape din play-off-ul SuperLigii. Când se joacă FCSB – Rapid

Ultima etapă din play-off poate deveni de-a dreptul incendiară dacă Farul nu se impune împotriva FCSB-ului în etapa a 9-a la Ovidiu, iar în runda a 10-a cele două formații vor urma să-și dispute ultimele partide cu titlul pe masă.

ADVERTISEMENT

LPF a stabilit ca toate meciurile din ultima etapă a play-off-ul SuperLigii să se dispute în aceeași zi și de la aceeași oră. Astfel, CFR Cluj – Farul, FCSB – Rapid și Universitatea Craiova – Sepsi vor evolua duminică, 28 mai, fie de la ora 20:30, fie de la ora 21:00.

În weekendul în care se dispută ultimele meciuri din play-off-ul SuperLigii vor avea loc și meciurile pentru barajul din play-out pentru Conference League, dar și barajul pentru menținere/promovare în SuperLiga. FC U Craiova 1948 – FC Voluntari este partida care va deschide runda viitoare.

ADVERTISEMENT

S-a stabilit programul meciurilor de baraj din SuperLiga

FC U Craiova 1948 și-a asigurat în ultima etapă din play-out-ul SuperLigii dreptul de a evolua pe teren propriu barajul din play-out pentru Conference League. Astfel, oltenii vor juca împotriva celor de la FC Voluntari în Bănie, vineri, 26 mai, de la ora 20:00.

O zi mai târziu, sâmbătă, 27 mai, de la ora 20:30, va avea loc primul meci al barajului de promovare/menținere în SuperLiga. Gloria Buzău o va înfrunta pe UTA Arad, în timp ce FC Argeș își așteaptă adversara care va fi stabilită după ultima etapă din play-off-ul ligii secunde, unde Oțelul și Dinamo luptă pentru promovarea directă.

ADVERTISEMENT

După cele trei meciuri din play-off-ul SuperLigii care vor avea loc duminică, runda este închisă de cel de-al doilea baraj pentru menținere/promovare în SuperLiga. Duelul va avea loc luni, 29 mai, de la ora 20:00. Iată cum arată programul complet al meciurilor din SuperLiga de săptămâna viitoare:

Vineri, 26 mai

  • Ora 20:00 FC U Craiova 1948 – FC Voluntari

Sâmbătă, 27 mai

  • Ora 20:30 Baraj de menţinere / promovare 1

Duminică, 28 mai

  • Ora 20:30 sau 21:00 CFR 1907 Cluj – Farul Constanţa
  • Ora 20:30 sau 21:00 FCSB – FC Rapid 1923
  • Ora 20:30 sau 21:00 Universitatea Craiova – Sepsi OSK Sf. Gheorghe
ADVERTISEMENT

Luni, 29 mai

  • Ora 20:00 Baraj de menţinere / promovare 2

Calcule înaintea ultimei etape din Liga 2 Casa Pariurilor

Poli Iași este singura echipă promovată matematic direct în SuperLiga înaintea ultimei etape din play-off-ul ligii secunde. Pentru al doilea loc direct promovabil luptă în ultima rundă Oțelul și Dinamo. Cele două formații profită de faptul că CSA Steaua, ocupanta poziției secunde, nu are drept de promovare în SuperLiga.

Oțelul Galați – Unirea Dej, Poli Iași – Dinamo și CSA Steaua – Gloria Buzău se joacă duminică, 21 mai, de la ora 13:00. Gloria Buzău este sigură de ultimul loc de baraj pentru promovarea în SuperLiga. Cu o victorie Oțelul este sigură de promovarea în SuperLiga, în timp ce Dinamo va merge la baraj.

Cele două formații au câte 46 de puncte înaintea ultimei etape. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că Unirea Dej nu a obținut licența, astfel, echipa lui Dragoș Militaru nu mai are miză în meciul cu gălățenii.

ADVERTISEMENT