Sport

Amicalul caritabil FCSB – Dinamo Kiev, amânat pentru sfârșitul lunii aprilie. Reacția lui Igor Surkis

Antrenorul lui FCSB, Toni Petrea, a declarat că amicalul cu Dinamo Kiev ar fi trebuit să se dispute miercuri, 6 aprilie ora 20:00, însă partida a fost amânată pentru finalul lui aprilie.
03.04.2022 | 15:30
Amicalul caritabil FCSB  Dinamo Kiev amanat pentru sfarsitul lunii aprilie Reactia lui Igor Surkis
Primul meci de fotbal jucat pe stadionul Arcul de Triumf a fost pe data de 25 martie, între România U21 și Finlanda U21
ADVERTISEMENT
03-04-2022
12:35

Motivul pentru care Dinamo Kiev a cerut amânarea amicalului cu FCSB

Patronul campioanei Ucrainei, Dinamo Kiev, Igor Surkis, a explicat de ce amicalul cu FCSB nu se va mai juca miercuri, 6 aprilie, la ora 20:00, cum era programat inițial. Potrivit spuselor sale, timpul rămas până la fluierul de start era mult prea scurt pentru a putea pune la punct toate detaliile necesare organizării unui astfel de eveniment.

Vom juca și împotriva acestei echipe, însă nu pe 6 aprilie. Pentru noi, fiecare partidă e un lanț de eforturi organizatorice serioase, pentru a da respect duelului”, a declarat magnatul, citat de ua.tribuna.com.

Mihai Stoica a explicat și el la Orange Sport de a fost amânat meciul cu Dinamo Kiev: „Vom juca la o dată pe care o stabilim ulterior cu Mircea Lucescu. Nu prea erau pregătiţi venind cu autocarul şi cu problemele. Probabil că vom juca la finalul acestei luni. Cu CFR Cluj jucăm pe 17-18 aprilie. E un meci amical şi e o datorie să ne ajutăm fraţii, pentru că suferă. 

Poate pe Arena Naţională, vom vedea. A mai venit şi Gigi cu glumele alea ale lui, iar când aceste glume sunt transcrise se pierd, râsetele se pierd. Oamenii s-au gândit că după jucăm doar acolo (n.r. – la Arcul de Triumf). Data au propus-o ei. Acum o oră şi ceva am vorbit cu nea Mircea şi am convenit să jucăm la o altă dată”.

02-04-2022
17:13

Amicalul FCSB-Dinamo Kiev a fost amânat

Meciul dintre FCSB și Dinamo Kiev a fost reprogramat pentru finalul lunii aprilie, după ce jucătorii ucraineni au acuzat o stare de oboseală, conform gsp.ro.

Ba mai mult, jucătorii lui Mircea Lucescu se simt stresați de situația din Ucraina, plus că nu sunt nici pregătiți din punct de vedere fizic. 

După ce Dinamo Kiev U19 juca primul meci oficial al unei echipe ucrainene după izbunicirea războiului cu Rusia, pe stadionul Giulești împotriva lui Suporting Lisabona și echipa mare va susține un amical de gală cu FCSB.

Toni Petrea dezvăluie detaliile amicalului de gală cu Dinamo Kiev: „Suntem nerăbdători să vedem stadionul și să jucăm pe el”

Echipa lui Mircea Lucescu se antrenează deja în România, iar Dinamo Kiev va juca prima partidă după izbucnirea războiului din Ucraina, o parte dintre jucători antrenându-se cu FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

Toni Petrea a vorbit despre meciul de gală cu Dinamo Kiev în conferința de presă dinaintea derby-ului de pe Național Arena cu Universitatea Craiova.

Campania inițiată de PRO TV, „Uniți pentru Ucraina” continuă cu un meci de fotbal de această dată, după concertul organizat pe Național Arena în urma căruia s-a strâns o sumă de peste 700.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Toni Petrea speră însă că acesta va fi doar primul meci jucat de FCSB pe stadionul Arcul de Triumf: „Miercuri vom juca un meci amical pe Arcul de Triumf, de la ora 20:00, într-o campanie Uniți pentru Ucraina. Am dat curs acestei solicitări în scop umanitar și mi se pare o idee foarte bună. Să sperăm că se vor rezolva lucrurile și vom putea juca și meciurile oficiale acolo”.

Toni Petrea speră ca FCSB să joace pe Arcul de Triumf și în Casa Pariurilor Liga 1: „Cred că afluența de public va fi foarte mare”

Toni Petrea speră că FCSB va găsi înțelegere la MTS și va putea juca și partidele oficiale din campionat pe stadionul Arcul de Triumf.

ADVERTISEMENT

„E un prim pas și e un pas important. Suntem nerăbdători să vedem stadionul și să jucăm pe el. Noi ne dorim să jucăm și acolo. E un stadion nou, frumos, în centrul Bucureștiului. Cred că afluența de public va fi foarte mare”, a concluzionat antrenorul în aceeași conferință de presă.

România U21 – Finlanda U21, primul meci de fotbal pe stadionul Arcul de Triumf

Echipa națională a României de rugby a fost singura care a jucat meciurile oficiale pe noua arenă din nordul Bucureștiului.

ADVERTISEMENT

Primul meci de fotbal jucat a venit la luni de zile după inaugurare, iar „tricolorii” mici au reușit să câștige cu 2-1 amicalul cu reprezentativa similară a Finlandei, pe data de 25 martie.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 2,27 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT