Șerban Cionoff, un jurnalist de renume, născut în Caracal, a trecut la cele veșnice. Acesta a fost caracterizat ca fiind un „gazetar de cursă lungă” de colegii de la Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.
Veste tristă în lumea jurnalismului. A murit gazetarul Șerban Cionoff la vârsta de 78 de ani. Reprezentanții Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR) au făcut acest anunț dureros.
„Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România își exprimă profunda tristețe pentru trecerea în eternitate a colegului de breaslă și jurnalistului de forță care a fost Șerban Cionoff.
Gazetar de cursă lungă și cu un condei inconfundabil, Șerban Cionoff a fost o personalitate a presei românești, cu colaborări prestigioase la publicații de ținută, a fost un om ardent și implicat în viața cetății.
Vasta sa experiență și personalitatea sa au făcut ca Șerban Cionoff să fie unul dintre membrii de vază ai Juriului de Onoare, Disciplină și Arbitraj al UZPR.
Șerban Cionoff a iubit România, poporul român și orașul natal, Caracal, și-a slujit cu credință profesia până în ultima zi a vieții și lasă un mare gol în presa din România. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au scris reprezentanții UZPR.
Șerban Cionoff a absolvit Liceul nr. 2 din Caracal și a finalizat studiile Facultății de Filosofie din Universitatea București, iar debutul în presă l-a avut în 1966, când a contribuit la trei publicații importante: „Contemporanul”, „Viața Studențească” și „Amfiteatru”.
De-a lungul carierei sale a ocupat funcții remarcabile în cadrul publicației „Scînteia Tineretului”. De asemenea, a fost redactor-șef adjunct al revistei „Universitas”.
S-a implicat și în sfera politică, ocupând o funcție și în Departamentul de analiză politică al PDSR. Mai mult, a fost consilier al ministrului administrației publice și consilier superior la Direcția Afaceri Europene și Relații Internaționale a Ministerului Administrației și Internelor.
În 1988 Șerban Cionoff s-a retras din jurnalismul profesional, însă a continuat să posteze articole în publicații precum „jurnalul.ro”, „Amos News și „Punctul critic”.