Sport

S-a stins lumina în Ștefan cel Mare! Cronica după Dinamo-FC Botoșani 1-2: Cinci minute de fotbal nu sunt de ajuns!

Dinamo a pierdut cu FC Botoșani, scor 1-2, și bifează a șasea înfrângere la rând. Nocturna s-a stins timp de 13 minute în Șoseaua Ștefan cel Mare, iar dacă lucrurile vor continua așa, lumina se va stinge de tot.
19.09.2021 | 21:11
Sa stins lumina in Stefan cel Mare Cronica dupa DinamoFC Botosani 12 Cinci minute de fotbal nu sunt de ajuns
ADVERTISEMENT

Dinamo se afundă în clasament pe locurile retrogradabile după o nouă înfrângere, 1-2 cu FC Botoșani. Pentru “câini” este a șasea înfrângere la rând, iar singurul lucru bun pentru echipa lui Colceag este că Torje a pus capăt seriei de meciuri fără gol marcat, care a durat din 2 august până pe 19 septembrie (5 etape). Torje a marcat din penalty, iar Dinamo le-a dat speranțe fanilor doar în ultimele 5 minute. Prea puțin.

Încă un “New Dinamo”! Colceag a schimbat echipa din temelii

Avem încă un “New Dinamo” după demiterea lui Dario Bonetti şi numirea, interimară ce-i drept, a lui Sorin Colceag. Însă, “câinii” au promis o altă faţă la acest meci, ştergând cu buretele eşecul la scor din urmă cu o săptămână, scor 0-6 cu FCSB.

ADVERTISEMENT

Iar noul antrenor a schimbat din temelii echipa pentru meciul cu Botoşani. După ce a luat şase goluri de la FCSB, Mihai Eşanu a fost scos din poartă, în locul său fiind titularizat Plamen Iliev. Din linia defensivă au ieşit Amzar şi Giafer, iar Gabi Torje a fost mutat pe postul de mijlocaş stânga.

Aproximativ 1500 de fani au venit pe stadion pentru a urmări confruntarea cu moldovenii. Suporterii au trecut deja peste eşecul umilitor cu marea rivală, mare parte a lor fiind resemnaţi cu situaţia echipei.

ADVERTISEMENT

Un nou antrenor, acelaşi joc şters! Ongenda şi Kage au îngenuncheat apărarea horror a “câinilor”

“New Dinamo”, dar acelaşi joc şters. Plamen Iliev a avut o primă intervenţie în minutul 7 la şutul lui Mihai Roman. Deşi Dinamo a avut în primele 10 minute câteva acţiuni ofensive coerente, golul a picat tot în poarta lor.

La un contraatac al Botoşaniului din minutul 13, Hervin Ongenda deschide scorul după un contraatac excelent orchestrat. Atacantul moldovenilor a preluat foarte bine o centrare în centrul careului şi l-a executat pe Plamen Iliev, care a luat gol la al doilea şut pe spaţiul porţii.

ADVERTISEMENT

Şase minute mai târziu, “câinii” au comis-o din nou. Robert Moldoveanu a făcut un fault stupid în careu. Kage, omul care a scos penalty-ul, a marcat cu uşurinţă, Iliev fiind păcălit uşor de atacantul Botoşaniului.

Beznă în “Ştefan cel Mare”! Nocturna a căzut în minutul 35

Dinamo şi-a revenit din pumni şi a fost la un pas să reducă din handicap, însă Robert Moldoveanu a tras pe lângă din poziţie bună. Luminile s-au stins, la propriu, în Şoseaua Ştefan cel Mare, în minutul 35, la o cădere a nocturnei.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Haţegan a oprit jocul şi, conform regulamentului, “câinii” aveau o oră la dispoziţie să remedieze problema. Din fericire, întreruperea a durat puţin, după 13 minute Haţegan fluierând reluarea meciului.

Bani a avut golul în vârful bocancului în finalul reprizei!

Înainte de finalul primei părţi, Ahmed Bani a mai ratat o ocazie uriaşă pentru Dinamo, spre disperarea fanilor din tribune, care aşteaptă un gol al favoriţilor de cinci etape şi jumătate. În tribune, Constantin Nica şi Deian Sorescu, indisponibili pentru acest meci, au dat autografe şi şi-au făcut poze cu tinerii fani de la Dinamo.

Partea secundă a început cu ratări de ambele părţi, însă Botoşaniul a controlat bine centrul terenului şi Dinamo s-a apropiat greu de poarta adversă. Ocaziile au apărut tot la poarta lui Dinamo, însă Iliev a respins în două rânduri la şuturile lui Kage.

Fanii lui Dinamo, exasperați: “Hai, mă’ băieți, să avem măcar un șut!”

Botoşaniul a continuat să preseze, însă acelaşi Plamen Iliev a parat şi şutul lui Mihai Roman. Portarul lui Dinamo a arătat o formă bună la debut, având o evoluţie bună, cu multe parade care au menţinut un scor decent pe tabelă.

Unul dintre fani a caracterizat cel mai bine ofensiva dezastruoasă a celor de la Dinamo: “Hai, mă’ băieți, să avem măcar un șut!”. Îndemn venit cu un sfert de oră înainte de final.

Gabi Torje a aprins speranța din penalty, însă Dinamo este din nou învinsă

Speranța a renăscut în minutul 85 pentru Dinamo care, din nimic, a scos un penalty. Gabi Torje a reușit să transforme și să înscrie primul gol pentru “câini” după cinci etape.

Dinamoviștii au presat poarta lui Pap și în minutele de final, Cătălin Țîră a forțat obținerea unui nou penalty. Și de această dată Hațegan a fluierat, însă pentru simulare, jucătorul dinamovist fiind avertizat cu cartonaș galben.

S-a încheiat 2-1 pentru FC Botoșani și moldovenii urcă pe locul doi în Liga 1. Dinamo se scufundă în clasament și este penultima cu 6 puncte, obținute în primele trei etape. Ultimele șase meciuri sunt eșecuri pe linie pentru “câini”.

 

ADVERTISEMENT