Sport

S-a terminat vacanţa! CSM Bucureşti se reuneşte pentru a doua parte a sezonului! Programul “tigroaicelor pe 2020! Când revine Nora Mork

01.01.2020 | 23:11
Sa terminat vacanta CSM Bucuresti se reuneste pentru a doua parte a sezonului Programul tigroaicelor pe 2020 Cand revine Nora Mork
ADVERTISEMENT

Vacanţa se termină abrupt pentru CSM Bucureşti. Echipa antrenată de Adi Vasile va avea vineri, 3 ianuarie, primul antrenament după vacanţa de iarnă. “Tigroaicele” vor avea primul meci din 2020 chiar în prima săptămână, pe 5 ianuarie. Neagu şi compania se pregătesc şi pentru primele dueluri din grupele principale ale Champions League, la finalul acestei luni. 

S-a terminat vacanţa! CSM Bucureşti se reuneşte pentru a doua parte a sezonului!

CSM Bucureşti este avantajată de iminenta excludere a Coronei Braşov din campionat, în condiţiile în care a încheiat la egalitate meciul din tur, scor 30-30. Echipa de “sub Tâmpa” nu va mai evolua în a doua parte a campionatului din cauza scandalului de dopaj în care a fost implicată.

ADVERTISEMENT

Până la o decizie definitivă a Curţii de Apel, clasamentul rămâne neschimbat şi meciurile Coronei Braşov vor fi amânate. Decizia Curţii de Apel este executorie şi va intra în vigoare imediat şi sunt şanse uriaşe ca echipa braşoveană să fie exclusă din campionat. Astfel, toate rezultatele echipei ar putea fi anulate, inclusiv egalul cu CSM Bucureşti.

În acest moment, CSM Bucureşti este la 5 puncte de liderul SCM Râmnicu Vâlcea, dar distanţa s-ar putea reduce la doar trei puncte după excluderea Coronei Braşov. Însă, le lângă obiectivele de pe plan intern, “tigroaicele” au ca scop calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor, la Budapesta.

ADVERTISEMENT

Primul meci oficial al “tigroaicelor” este în prima săptămână din 2020!

Primele meciuri din 2020 ale CSM-ului vor fi la Slatina, pe 5 ianuarie, de la ora 11:00 şi pe 7 ianuarie cu Rapid, de la ora 18:00. Ambele confruntări sunt programate în deplasare. Apoi, echipa lui Adi Vasile va primi vizita Gloriei Bistriţa, pe 11 ianuarie.

Debutul în grupele principale din Champions League pentru CSM Bucureşti va fi pe 25 ianuarie în deplasare cu Ferencvaros. “Tigroaicele” au o zestre destul de subţire în Ligă şi au nevoie de puncte pentru a ocupa un loc cât mai bun pentru sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Adi Vasile începe de pe locul 5 o grupă cu Metz, Vipers Kristiansand, Rostov, Esbjerg şi Ferencvaros. Doar maghiarele au adunat mai puţine puncte decât CSM în prima parte a competiţiei: 1. În cealaltă grupă, SCM Râmnicu Vâlcea porneşte în grupele principale cu zero puncte.

Cristina Neagu, aptă pentru a doua parte a sezonului! Mork stă până în aprilie

Vestea bună pentru Adi Vasile şi CSM Bucureşti este Cristina Neagu. Cea mai bună handbalistă a lumii este aptă de joc şi încet-încet revine la forma care a consacrat-o. După ce a avut evoluţii foarte bune la Campionatul Mondial, Neagu va putea pune umărul pentru CSM în a doua parte a sezonului.

ADVERTISEMENT

Nu acelaşi lucru se poate spune despre celălalt superstar al echipei, Nora Mork. Interul dreapta norvegian este în continuare în recuperare după operaţia suferită în finalul lunii august. Cele mai optimiste previziuni o dau pe Mork aptă de joc la începutul lunii aprilie.

  • 2016 este anul în care CSM Bucureşti a câştigat EHF Champions League
  • 17.500 de euro este salariul lunar al Cristinei Neagu

 

 

ADVERTISEMENT