Sporturi

S-a tras la sorţi tabloul de la New Haven 2018! Ce adversare are Simona Halep la Connecticut

18.08.2018 | 14:45
Sa tras la sorti tabloul de la New Haven 2018 Ce adversare are Simona Halep la Connecticut
ADVERTISEMENT

S-a tras la sorţi tabloul de la New Haven 2018! Ce adversare are Simona Halep la Connecticut. Liderul mondial va merge săptămâna viitoare la New Haven.

Ce rivale din circuit va întâlni Simona Halep la New Haven 2018. Simona Halep nu va avea parte de nicio pauză înainte de US Open 2018. Liderul mondial din WTA va merge după Cincinnati la New Haven, în Connecticut, turneu la care a triumfat în anul 2013, anul începerii ascensiunii sale în circuitul feminin de tenis.

ADVERTISEMENT

Simona Halep şi-a aflat vineri seară posibilele adversare de la New Haven, acolo unde este principala favorită şi va beneficia de bye în turul inaugural. Românca din fruntea ierarhiei mondiale va profita de turul liber pe care-l va avea la New Haven pentru a se odihni după parcursul de vis de la Cincinnati.

S-a tras la sorţi tabloul de la New Haven 2018! Ce adversare are Simona Halep la Connecticut

În turul secund, Simona va da peste o jucătoare venită din calificări. În sferturi, sportia noastră ar putea da, din nou, peste Ashleigh Barty. Totuși, australianca a pierdut de două ori în două săptămâni contra celei mai bune jucătoare a lumii (Montreal și Cincinnati), astfel că fără îndoială Simona pleacă favorită. Într-o eventuală semifinală, constănțeanca ar putea să o întâlnească pe Karolina Pliskova sau Julia Goerges, în timp ce finala i-ar putea-o aduce în față pe Kvitova, Bertens sau Caroline Garcia.

ADVERTISEMENT

Pe tabloul principal se află şi Irina Begu, care va avea o misiune grea în turul întâi. O va întâlni pe Ashleigh Barty. Şi în calificări aveam două reprezentante, pe Monica Niculescu şi Ana Bogdan. Din păcate, Niculescu a pierdut în primul tur al calificărilor în faţa Monicăi Puig, dar Ana Bogdan a avansat un tur trecând de Kuzmova. În continuare, Bogdan se va confrunta cu Blinkova.

Simona Halep a câştigat la New Heaven în 2013

Anul trecut, Simona nu a participat la New Heaven şi a preferat să îşi lase o săptămână liberă înainte de US Open. A mers, în schimb, la Washington. În capitala SUA a abandonat, fiind şi nemulţumită că organizatorii au pus-o mereu în sesiunea de zi, pe temperaturi infernale.  Tocmai de asta nu a mai mers acolo. Iar strategia cu o săptămână liberă înainte de US Open nu a dat roade, fiind eliminată în primul tur, de Maria Şarapova.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a acceptat să meargă la o nouă competiţie, iar ultima ei apariţie la New Heaven a fost în 2014. Este unul dintre turneele de suflet pentru româncă, fiind unul dintre primele de categoria Premier pe care a reuşit să le câştige. Se întâmpla în 2013, după o finală cu Petra Kvitova. Este o competiţie cu premii totale în valoare de 799.000 de dolari, iar câştigătoarea primeşte 470 de puncte în clasamentul WTA.

Simona Halep explică decizia de a participa la New Haven 2018

Reprezentanta noastră spune că, într-un final, şi-a dat seama că turneul de la New Haven reprezintă o pregătire bună pentru US Open, motiv pentru care a ales să ceară un wild card. “Sunt bucuroasă să mă întorc la Connecticut în această vară şi le sunt recunoscătoare organizatorilor pentru această şansă. Am câteva amintiri fericite de când am câştigat titlul în 2013 şi întotdeauna m-am bucurat să joc în faţa suporterilor de aici. Tabloul este plin de jucătoare valoroase, iar condiţiile de joc sunt similare precum cele de la New York, motiv pentru care am considerat că este o cale grozavă de a mă pregăti pentru US Open”, a spus Simona Halep într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT