Sport

Transylvania Open 2022. Ana Bogdan intră în joc contra unei sfertfinaliste la Wimbledon. Programul zilei de luni

Patru jucătoare din România iau startul în această săptămână la Translyvania Open. Ana Bogdan intră luni în luptă și o va înfrunta pe Jule Niemeier, din Germania, locul 74 WTA.
10.10.2022 | 09:44
Transylvania Open 2022 Ana Bogdan intra in joc contra unei sfertfinaliste la Wimbledon Programul zilei de luni
Organizatorii Transylvania Open 2022 au efectuat tragerea la sorți a tabloului principal, pe care se regăsesc și patru jucătoare din România. Sursă foto: Facebook Transylvania Open
ADVERTISEMENT
10-10-2022
06:55

Ana Bogdan, singura sportivă din România care evoluează luni

Ana Bogdan (46 WTA) va juca în primul tur la Translyvania Open cu Jule Niemeier (Germania), locul 74 WTA, sfertfinalistă la Wimbledon în acest an. Meciul nu va începe mai devreme de ora 18:00. Este primul meci direct între cele două jucătoare. 

Programul zilei de luni la Transylvania Open:

  • Varvara Gracheva (103 WTA) – Ysaline Bonaventure (126 WTA) – 12:00
  • Tamara Korpatsch (98 WTA) – Dayana Yastremska (94 WTA) – 13:30
  • Anna Bondar (62 WTA) – Elina Avanesyan (129 WTA) – 15:00
  • Ana Bogdan (46 WTA) – Jule Niemeier (74 WTA) – 18:00 
  • Jasmine Paolini (78 WTA) – Marta Kostyuk (56 WTA) – 20:00

Competiția de la Cluj-Napoca a început în weekend cu calificările și va continua de săptămâna viitoare cu partidele de pe tabloul principal.

Cum arată tabloul principal de la Transylvania Open 2022

Este de remarcat faptul că toate cele patru românce direct acceptate la Transylvania Open 2022, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse și Irina Bara, se află pe partea superioară a tabloului.

ADVERTISEMENT

Cap de serie numărul 3 și locul 46 WTA, Ana Bogdan, care se află într-o perioadă foarte bună, o va întâlni în primul tur pe Jule Niemeier din Germania, poziția 72 în ierarhia mondială.

Revenită după o accidentare care a ținut-o departe de teren o perioadă îndelungată, Jaqueline Cristian, locul 82 WTA, va da piept cu chinezoaica Xiyu Wang, a șaptea favorită a competiției și poziția 59 în clasamentul mondial.

ADVERTISEMENT

Gabriela Ruse, beneficiară a unui wild card și locul 104 WTA, o va înfrunta pe Laura Siegemund din Germania, poziția 178 în ierarhia mondială. Dacă vor trece de primul tur, Cristian și Ruse vor fi adversare în manșa secundă.

Aflată pe locul 146 WTA, Irina Bara a beneficiat de un wild card pentru a ajunge pe tabloul principal și o va avea ca adversară pe Nuria Parrizas Diaz din Spania, poziția 74 în clasamentul mondial.

ADVERTISEMENT

Bouchard, duel cu a doua favorită a turneului

Pe partea superioară a tabloului principal de la Transylvania Open 2022, unde se află cele patru românce, au mai fost plasate cehoaica Barbora Krejcikova, principala favorită a competiției, și Marta Kostyuk din Ucraina, cap de serie numărul 6.

România mai are șanse să aducă două jucătoare pe tabloul principal după desfășurarea fazei calificărilor. Cristina Dinu a acces deja în ultimul tur al preliminariilor, în timp ce Alexandra-Cadanțu-Ignatik are de trecut două tururi.

ADVERTISEMENT

Prezență insolită la turneul de la Cluj-Napoca, canadianca Eugenie Bouchard, beneficiară a unui wild card și locul 506 WTA, va avea parte de un start extrem de dificil, urmând să o întâlnească pe a doua favorită, Anhelina Kalinina din Ucraina, poziția 45 în clasamentul mondial.

Alte favorite de pe partea inferioară a tabloului principal de la Transylvania Open 2022 sunt rusoaica Anastasia Potapova (cap de serie 4), poloneza Magda Linette (cap de serie 5) și unguroaica Anna Bondar (cap de serie 8).

ADVERTISEMENT