Sporturi

S-a stabilit programul româncelor la Wimbledon 2018! Când joacă Halep

30.06.2018 | 11:31
Sa stabilit programul romancelor la Wimbledon 2018 Cand joaca Halep
ADVERTISEMENT

Ce adversare au româncele la Wimbledon 2018. Sportivele din România şi-au aflat adversarele vineri la All England Club.


UPDATE, ora 11:32 / Organizatorii turneului de la Wimbledon au stabilit programul meciurilor din primul tur de pe tabloul feminin, Simona Halep urmând să joace marți, la fel ca Ana Bogdan și Monica Niculescu. Luni vor intra în concurs Irina-Camelia Begu, Mihaela Buzărnescu, Alexandra Dulgheru, Sorana Cîrstea și Elena Gabriela Ruse. Orele de disputare ale partidelor urmează să fie anunțate.

ADVERTISEMENT

Ce adversare au româncele la Wimbledon 2018. Simona Halep a fost prima care şi-a aflat adversara. Cea mai bună tenismenă a lumii o va întâlni în turul inaugural pe Kurumi Nara, din Japonia, locul 101 WTA. Simona şi adversara ei niponă s-au mai întâlnit o dată în circuit, în 2014 la Indian Wells, iar Simona s-a impus în două seturi rapide. Muguruza ar putea fi adversara din semifinale. Pe Serena o poate înfrunta doar în finală, iar pe Șarapova în sferturile de finală. Meciul se va disputa marţi la Wimbledon.

Pentru celelalte românce, misiunea de la Wimbledon nu este una tocmai uşoară. Mihaela Buzărnescu o va întâlni în turul inaugural pe Aryna Sabalenka, locul 45 WTA, iar în turul secund am putea avea un duel 100% românesc dacă Irina-Camelia Begu va trece de Katie Swan, locul 207 WTA, care vine din calificări. Sorana Cîrstea va avea o adversară care se simte foarte bine pe iarba londoneză. Este vorba despre Magdalena Rybarikova, cea care a ajuns până în finală la Birmingham.

ADVERTISEMENT

Ce adversare au româncele la Wimbledon 2018. Niculescu şi Ruse, misiune dificilă

Monica Niculescu o va întâlni în turul inaugural pe Naomi Osaka, locul 18 WTA, iar Ana Bogdan pe iberica Lara Arruabarrena, locul 46 WTA. Sportivele din România care au trecut de calificări, Alexandra Dulgheru şi Gabriela Ruse le vor întâlni în turul inaugural pe Kristyna Pliskova, respectiv Agnieszka Radwanska, poloneza aflată în plină revenire după ce a absentat o lungă perioadă din circuit din cauza problemelor medicale.  Marius Copil va avea un adversar dificil în primul tur, pe olandezul Robin Haase, locul 44 ATP.