Sport

S-a votat planul de reorganizare de la Dinamo! Echipa lui Mircea Rednic a scăpat de depunctare. Exclusiv

Planul de reorganizare de la Dinamo a fost votat. FANATIK a aflat că 4 grupe din 4 și 90% dintre creditori au votat planul extrem de ambițios, întocmit de administratoul judiciar de la RTZ & Partners.
08.11.2021 | 11:33
Sa votat planul de reorganizare de la Dinamo Echipa lui Mircea Rednic a scapat de depunctare Exclusiv
S-a votat planul de reorganizare de la Dinamo! Echipa lui Mircea Rednic a scăpat de depunctare. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo face pași importanți pentru revenirea pe linia de plutire, cel puțin la nivel financiar. FANATIK a aflat că planul de reorganizare întocmit de administratorul judiciar RTZ & Partners a fost votat.

S-a votat planul de reorganizare de la Dinamo!

Din informațiile noastre, patru grupe din patru și 90% dintre creditori au votat planul. Asta înseamnă, printre altele, că Dinamo scapă de depunctare, în condițiile în care au existat creditori care au depus contestații pentru a primi mai mulți bani.

ADVERTISEMENT

Astfel, Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul RTZ & Partners, a urgentat implementarea și votului planului de reorganizare, astfel încât clubul să nu riște o eventuală depunctare, deși în acest caz legile sportive se bat cap în cap cu legislația din domeniul insolvenței.

Un potențial investitor trebuie să prezinte garanții de 20 de milioane de euro

Potrivit planului de reorganizare votat, un potențial investitor trebuie să prezinte garanții de 20 de milioane de euro pentru următorii patru ani. Totalul datoriilor de la Dinamo ajunge la 7,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Din cele 7,5 milioane de euro, aproximativ 2,5 milioane de euro reprezintă datorii către programul DDB. Fanii au ținut în viață clubul în ultimul an și jumătate, virând sumele care au făcut posibilă menținerea în Liga 1.

Dinamo a scăpat de depunctare!

Odată întocmit și votat planul de reorganizare, Dinamo nu mai are nicio emoție în ceea ce privește o posibilă depunctare cu 9 puncte la finalul lunii noiembrie, din cauza contestațiilor depuse de cinci creditori la Tribunalul București.

ADVERTISEMENT

Regulamentele FRF sancționează echipele care au datorii la cluburi, angajați și stat cu 9 puncte (câte trei puncte pentru fiecare categorie). Chiar dacă regulamentele se bat cap în cap cu legislația insolvenței, Dinamo nu mai riscă nimic odată ce planul a fost votat de majoritate:

“Din punctul meu de vedere, regulamentul nu poate să bată legea”

“Din punctul meu de vedere, regulamentul nu poate să bată legea. De multe ori, lumea trece peste asta şi încalcă prevederile legale şi atunci, noi, în ideea de a fi acoperiţi 100%, vrem să avem planul de reorganizare gata până în noiembrie. Însă, vom vedea cum stau lucrurile.

ADVERTISEMENT

Nu ne agităm mai mult decât este cazul. Este o problemă la care evident că suntem atenţi. Nu este problema atât de mare la cât a apărut. Dar este o chestie la care suntem atenţi şi pe care o tratăm cu atenţie”, a explicat Zăvăleanu în momentul în care Dinamo a fost amenințată cu depunctarea.

Planul de reorganizare nu mai funcționează și în Liga II

Planul de reorganizare întocmit și votat de creditori nu ar mai funcționa dacă Dinamo retrogradează. Echipa se află pe penultimul loc în clasamentul Ligii 1, cu doar 8 puncte adunate până la finalul turnului:

“Sper ca lucrurile să nu fie atât de tragice, deși poziția din clasament ne conduce către idei pesimiste. Nu cred că planul de reorganizare ar mai funcționa în cazul retrogradării, dar soluții există”, a spus Zăvăleanu în urmă cu câteva zile.

Răzvan Zăvăleanu este în căutarea unui investitor care să preia Dinamo. În cazul în care există un om de afaceri potent care să își asume plata datoriilor, echipa poate ieși din insolvență într-un termen scurt, între trei și șase luni.

  • 20.000.000 de euro sunt garanțiile care trebuie să le prezinte un potențial investitor de la Dinamo
  • 2.500.000 de euro sunt datoriile pe care le are Dinamo către programul DDB
ADVERTISEMENT