Editoriale

S-a adeverit! Norocul ţine cu cei buni!

Steaua în grupele Ligii Campionilor! Pentru a şaptea oară! Asta va rămîne în analele istoriei! Cu timpul se va uita cum au fost obţinute calificările! Toate, dar absolut toate, au fost...
28.08.2013 | 16:10
Sa adeverit Norocul tine cu cei buni
ADVERTISEMENT

Steaua în grupele Ligii Campionilor! Pentru a şaptea oară! Asta va rămîne în analele istoriei! Cu timpul se va uita cum au fost obţinute calificările! Toate, dar absolut toate, au fost trudite! Nici una nu a fost servită. Niciodată, Steaua nu a beneficiat de calificare directă în grupele competiţiei, aşa cum s-a întîmplat cu CFR Cluj, Unirea Urziceni ori Oţelul Galaţi. Este elementul care atestă valoarea grupării din Ghencea.

Jucătorii, toţi excepţionali, antrenorul, absolut remarcabil, conducerea executivă, ireproşabilă – gata să moară de gîtul oricui contestă echipa, merită reverenţele de rigoare. Şi, totuşi… Că tot le place unora să invoce norocul proverbial al Stelei. A mai fost ceva! E vorba de brigăzile de arbitri care au oficiat în această campanie preliminară. Steaua a beneficiat de anularea a 3 (trei) goluri în momente cruciale. Primul a fost la Bucureşti, cu Dinamo Tbilisi, la scorul de 1-1, în minutul 70. La 1-2, calificarea era deja în pericol. Arbitru: Kristinn Jakobsson (Islanda).

ADVERTISEMENT

Al doilea gol anulat a fost la turul de la Bucureşti cu Legia, la 1-1. Exact la două minute după ce polonezii egalaseră (54). La 1-2, calificarea putea să ia o întorsătură dramatică. Arbitru: Nicola Rizzoli (Italia).

Ultimul a fost marţi seară, la Varşovia. Steaua intrase într-o amorţeală periculoasă, la 0-2, cînd polonezilor li s-a anulat un gol tot pe motiv de ofsaid. La 1-2 din acel minut (20), revenirea gazdelor putea fi chiar ameninţătoare. Arbitru: Pedro Proenca (Portugalia).

ADVERTISEMENT

Am trecut doar numele “centralilor”, dar deciziile au aparţinut asistenţilor acestora. Pentru a respecta adevărul pînă la capăt, o reverenţă trebuie făcută şi în faţa acestor “cavaleri”, chiar dacă deciziile lor au fost absolut corecte, cît de milimetrice au fost respectivele poziţii. O singură greşeală a oricăruia dintre ei putea schimba destinul acestei noi calificări. Şi, dacă vorbim de destin, e clar că vorbim şi de puţin noroc! Dar, pentru a cîta oară, s-a adeverit că norocul ţine cu cei buni! Cu cei care merită!

Tags: