News

S-au anunțat 24 de noi cazuri de infectare cu tulpina SARS-CoV-2 din UK. Unde au fost depistate

05.02.2021 | 10:44
Sau anuntat 24 de noi cazuri de infectare cu tulpina SARSCoV2 din UK Unde au fost depistate
ADVERTISEMENT

Un număr de 24 de noi cazuri de infectare cu noua tulpină Covid-19 Marea Britanie au fost confirmate în România.

În urma analizei aleatorii a 90 de probe din mai multe oraşe ale ţării, s-a constatat că zeci dintre acestea conţineau noua tulpină din Regat a coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe dintre acestea, 19, au fost probe recoltate din Bucureşti, restul fiind din Cluj, Tecuci, Reşiţa şi Timişoara.

Încă 24 de cazuri noi de infectare cu noua tulpină SARS-CoV-2 în România

România trece de 50 de cazuri de infectare cu noua tulpină de Covid-19 provenită din Regatul Unit al Marii Britanii. Vineri, cei de la MedLife au anunțat că, în urma analizei aleatorii a 90 de probe din mai multe oraşe ale ţării, s-a constatat că 24 dintre acestea conţineau noua tulpină din Marea Britanie a coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Capitala a avut cele mai multe cazuri depistate, 19, iar restul au fost raportate în Cluj, Tecuci, Reşiţa şi Timişoara.

”Specialiştii diviziei de cercetare a grupului MedLife anunţă noi rezultate în cadrul studiului de secvenţiere a genomului virsului SARS-CoV2.

ADVERTISEMENT

Astfel, din cele 90 de probe provenite în intervalul 25 – 29 ianuarie a.c. din mai multe oraşe ale ţării (Bucureşti, Vâlcea, Cluj, Tecuci, Targovişte, Ploieşti, Timişoara, Reşiţa, Hunedoara, Focşani, Lugoj, Chişineu Criş, Slatina, Olt), s-a constatat că 24 dintre acestea conţin noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie”, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de MedLife, anunță News.ro.

România, peste 50 de cazuri de infectare cu noua tulpină Covid-19

Pe 8 ianuarie, o tânără de 27 de ani din județul Giurgiu a fost primul caz din România confirmat cu noua tulpină a coronavirusului apărută în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Între timp, alte 26 de cazuri noi au mai fost depistate. Ultimul, pe 3 februarie. Este vorba despre o femeie în vârstă de 51 ani, din Bucureşti. Ministerul Sănătății a precizat că acest caz nu are legătură cu Şcoala 28, locație unde s-au depistat mai multe cazuri în luna ianuarie.

ADVERTISEMENT
Tags: