News

S-au călcat în picioare pentru a cumpăra medicamentul produs de Institutul Cantacuzino. Stocurile, epuizate în câteva minute

02.12.2020 | 11:34
Sau calcat in picioare pentru a cumpara medicamentul produs de Institutul Cantacuzino Stocurile epuizate in cateva minute
ADVERTISEMENT

Zeci de oameni stau la coadă la porțile Institutului Cantacuzino pentru a cumpăra noul supliment alimentar produs de români.

Oamenii vor să cumpere Orostim-HV, un antioxidant produs recent de medici, recomandat de a se administra în perioadele cu infecții respiratorii.

ADVERTISEMENT

Potrivit Digi 24, stocul s-ar fi epuizat în doar 20 de minute, astfel că doar 39 de persoane au reușit să cumpere produsul, cu toate că alții au stat la coadă trei ore.

Oamenii vor să cumpere Orostim-HV

Potrivit MApN, „OROSTIM-HVeste un supliment alimentar care conţine o combinaţie dintr-un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene şi o pulbere de extract de orz verde. Are proprietăţi antioxidante şi de stimulare a imunităţii, determinând creşterea rezistenţei organismului la infecţii.

ADVERTISEMENT

Produsul se administrează în perioadele cu risc de apariţie a infecţiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivităţi cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecţii respiratorii repetate şi persoanelor de vârsta a treia în stări cu imunitate scăzută”.

La evenimentul de lansare a participat și premierul Ludovic Orban. „Pot să vă spun că pentru noi, Institutul Cantacuzino reprezintă o instituţie fundamentală în cercetarea medicală românească, o instituţie pe care o vom sprijini, o instituţie pentru care vom încerca să asigurăm finanţări serioase pentru atingerea obiectivelor ambiţioase care au fost stabilite de conducerea Institutului”, a declarat premierul.

ADVERTISEMENT

Institutul „Cantacuzino” a fost înființat la 1 aprilie 1921, prin Înaltul Decret emis de Regele Ferdinand I, sub denumirea de Institutul de Seruri și Vaccinuri „Dr. I. Cantacuzino”. Profesorul Cantacuzino fondase si conducea „Laboratorul de Medicină Experimentală” încă din 1901, de când fusese numit profesor la Facultatea de Medicină din București.

Conform datelor prezentate pe site-ul oficial, „OROSTIM-HV va putea fi cumpărat începând cu data de 2 decembrie, de la punctul de vânzare al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino (Splaiul Independenţei nr. 103). Va putea fi achiziţionat atât pentru copii (125 mg, flacoane de 10 sau 30 de capsule, la un preţ de 25, respectiv 60 de lei) sau pentru adulţi (250 mg, flacoane de 10 sau 30 de capsule, la un preţ de 30, respectiv de 80 de lei)”.

ADVERTISEMENT

Tratamentul va fi administrat timp de 10 zile pe lună, pe parcursul a trei zile consecutive, pentru a se vedea efectele benefice.

ADVERTISEMENT