Sport

S-au dat banii în zi de meci la Dinamo! DDB, efort financiar important pentru plata salariilor. Câți bani au virat în conturi. Exclusiv

Dinamo joacă vineri seara, la Mioveni, în ultima șansă de a scăpa de retrogradare. "Câinii" sunt cu banii la zi, iar pentru plata salariilor un efort important a fost făcut de DDB, care a virat în conturi o sumă mare.
15.04.2022 | 16:45
Sau dat banii in zi de meci la Dinamo DDB efort financiar important pentru plata salariilor Cati bani au virat in conturi Exclusiv
Suporterii lui Dinamo în peluza de pe Arena Națională
ADVERTISEMENT

Dinamo este condamnată la baraj, cu șanse minime de a urca deasupra liniei. Dar “câinii” nu vor juca pe “burta goală” meciul de la Mioveni, programat vineri, de la ora 20:30, echipa fiind cu salariile la zi.

S-au dat banii în zi de meci la Dinamo! DDB, efort financiar important pentru plata salariilor

Din informațiile FANATIK, cei din DDB au avut un aport important și în această lună, virând banii necesari astfel încât oficialii clubului să poată plăti salariile. Suporterii-acționari au plătit undeva la 60-70.000 de euro.

ADVERTISEMENT

În continuare, programul DDB este unul dintre cei mai importanți piloni financiari de la Dinamo. În lipsa unui investitor, fanii au virat în ultimii doi ani în conturile clubului peste 2,5 milioane de euro, care au salvat echipa de la faliment.

Comunicat DDB, despre datorii: “Dacă am fi dat banii direct, i-am fi oferit un avantaj lui Cortacero sau lui Șerdean”

Șefii DDB au emis un comunicat în care au prezentat datoriile totale ale clubului, din cele 7 milioane de euro, 2,5 milioane fiind crențele de recuperat de către suporterii acționari:

ADVERTISEMENT

“Datoriile clubului sunt de 7 milioane de euro. Din acest total, datoria față de DDB este de 2,5 milioane de euro, adică aproximativ 35% din creanță. Cu fiecare leu care ajunge în club prin DDB, procentul crește, iar DDB își consolidează poziția în adunarea creditorilor. Cu cât procentul crește, cu atât va fi mai ușor să scăpăm de spanioli.

Dacă DDB, în loc să împrumute clubul, ar fi donat banii strânși, astăzi, în procesul de insolvență, suporterii nu ar fi avut niciun cuvânt de spus. În plus, FC Dinamo 1948 SA, fiind o societate comercială, nu poate primi donații.

ADVERTISEMENT

Dacă am fi dat banii direct, i-am fi oferit un avantaj lui Cortacero sau lui Șerdean. La sfârșitul insolvenței, DDB poate cere transformarea datoriilor în acțiuni”, se arată în comunicatul fanilor acționari.

Răzvan Zăvăleanu, despre aportul DDB: “Au strâns și avem nevoie de ajutor pentru a plăti salariile jucătorilor lună de lună”

Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar RTZ, susține că este nevoie în continuare de mobilizarea suporterilor, pentru că sumele donate de fani țin clubul în viață:

ADVERTISEMENT

“Nu există o liniaritate lunară a încasărilor pe care le avem de la DDB. Recunosc că depindem foarte tare de rezultatele sportive și acestea se coroborează cu încasările mai mari, dar, în principiu, media lunară, când socotim pe o perioadă de timp, este aceeași.

Există o implicare a suporterilor, există dorința să ajute, se mobilizează foarte tare în momentele critice. S-au străduit, au strâns și avem nevoie de ajutor pentru a plăti salariile jucătorilor lună de lună. 

Implicarea este foarte importantă și nu vreau să o minimizăm niciun pic. Ea ține clubul în viață”, a spus Zăvăleanu pentru FANATIK.

Dinamo, condamnată să joace baraj!

Dacă din punct de vedere administrativ lucrurile sunt pe linia de plutire la Dinamo, din punct de vedere sportiv lucrurile scârțâie serios. Dinamo este condamndată la baraj și va tremura pentru rămânerea în Casa Pariurilor Liga 1.

  • 2.500.000 de euro are de recuperat DDB de la Dinamo
  • 150.000 de euro este fondul lunar de salarii de la club
ADVERTISEMENT