News

S-au dus să se răcorească și au sfârșit tragic: doi tineri, de 19 și 34 de ani, înecați într-un lac din Maramureș

Final tragic pentru doi tineri de 19 și 34 de ani din Maramureș, care s-au dus să se răcorească într-un lac, însă au murit înecați.
23.06.2024 | 12:52
Sau dus sa se racoreasca si au sfarsit tragic doi tineri de 19 si 34 de ani inecati intrun lac din Maramures
Tragedie în Maramureș: doi tineri, de 19 și 34 de ani, înecați într-un lac. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pe o caniculă insuportabilă, doi tineri de 19 și 34 de ani din județul Maramureș s-au dus, sâmbătă, să se răcorească în apele unui lac. Din păcate, ei au murit înecați.

Tragedie în Maramureș: doi tineri, de 19 și 34 de ani, înecați într-un lac

În urmă cu 24 de ore, o tragedie fără margini s-a produs în nordul țării. Trei tineri au intrat în apele unui lac de pe raza comunei Satulung, județul Maramureș, pentru a se răcori.

ADVERTISEMENT

Doi dintre aceștia, în vârstă de 19 și 34 de ani, au dispărut. Un al treilea a reușit să ajungă la mal și a sunat la 112 pentru a cere ajutor. În scurt timp, la fața locului au fost trimise echipajele pompierilor militari de la ISU Maramureș din Baia Mare și Șomcuta Mare.

Salvatorii au început căutările victimelor, însă nu au reușit decât să scoată la mal trupurile lor fără viață. În ciuda aplicării manevrelor de resuscitare, cei doi tineri au fost declarate decedați.

ADVERTISEMENT

”La ora 20:15, un apel la numărul unic de urgență 112 a raportat că două persoane, una de 19 ani și cealaltă de 34 de ani, s-ar fi înecat într-o baltă din localitatea Satulung, în zona Castelului Teleki.

La fața locului au intervenit echipe din cadrul Detașamentului de Pompieri Baia Mare și gărzii de intervenție Șomcuta Mare, inclusiv echipaje de prim ajutor SMURD, o autospecială de stingere, o barcă pneumatică cu doi scafandri și un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, cu un total de 12 pompieri militari”, a anunțat ISU Maramureș, conform someseanul.

ADVERTISEMENT

Doi copii, înecați în ultimele zile în județul Timiș

Din păcate, cazul din Maramureș nu este unul singular. În săptămâna recent încheiată, trei copii din două județe ale țării au fost dați dispăruți în ape după ce s-au dus la scăldat. Doi au fost găsiți decedați.

Joi, 20 iunie, un băiat de 15 ani din Lugoj a fost luat de curenţii Timișului. Un alt copil, de 13 ani, din oraşul Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, s-a înecat în apele canalului Aranca. Ambii au fost găsiţi de pompieri, însă când era prea târziu.

ADVERTISEMENT

Cei de la IGSU au atras atenția cu privire la pericolul reprezentat de scăldatul în zone neamenajate. ”În sezonul cald creşte numărul persoanelor care aleg să-şi petreacă timpul liber în apropierea cursurilor de apă, lacurilor şi canalelor de aceea este important ca cetățenii să conștientizeze riscul pe care şi-l asumă dacă se scaldă în locuri neamenajate unde există avertismentul ‘Scăldatul interzis’”, au precizat cei de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență.

În acest sens, au fost emise și mai multe recomandări:

  • frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
  • respectaţi întotdeauna recomandările salvamarului/administratorului locului de agrement;
  • evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
  • nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;
  • nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare;
  • nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte;
  • să nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi lângă şi în apă. Ei se vor scălda numai sub controlul părinţilor sau altor persoane mature.
ADVERTISEMENT