S-au încheiat optimile! Vezi cele 8 calificate. Când e tragerea

liga campionilor, optimile de finala, barcelona, real madrid, juventus,

Liga Campionilor şi-a încheiat faza optimilor de finală, iar în mare parte favoritele şi-au respectat blazonul.

Barcelona a învins Chelsea cu 3-0, în manşa retur din optimile de finală ale Ligii Campionilor, fiind ultima echipă care a obţinut calificarea în sferturile de finală ale întrecerii. Catalanii s-au alăturat astfel următoarelor echipe calificate în faza următoare a competiţiei:

Bayern München (GER)
Juventus (ITA)
Liverpool (ANG)
Manchester City (ANG)
Real Madrid (SPA)
Roma (ITA)
Sevilla (SPA)

Spania, cea mai bine reprezentantă în sferturile de finală

Ibericii vor avea nu mai puţin de trei echipe în următoarea fază a competiţiei, după ce Real Madrid a trecut cu 5-2 de PSG, la general, în timp ce Sevilla a eliminat-o pe Manchester United, 2-1, la general. Barcelona este şi ea în sferturi, după ce a eliminat o altă forţă din Premier League, Chelsea, 4-1, în dublă manşă.

Cele trei formaţii spaniole ar putea să se întâlnească în sferturile de finală, unde nu există restricţii în ceea ce priveşte întâlnirile între două echipe din aceaşi ţară. Tragerea la sorţi va avea loc vineri, de la ora 13:00, la Nyon, fiind efectuată de către Andrei Şevcenko.

Englezii şi Italienii au rămas cu două echipe

Premier League a avut cinci reprezentante în optimile de finală ale Ligii Campionilor, dar Manchester United, Chelsea şi Tottenham au părăsit competiţia, în timp ce Manchester City şi Liverpool, echipele care au avut adversari facili, au avansat mai departe. 

Juventus şi AS Roma, cele două reprezentante ale Italiei, vor continua mai departe, după ce plecau cu şansa a doua în urma rezultatelor din manşa tur. Campionii Italiei au remizat, 2-2, la Torino şi au învins Tottenham pe Wembley cu 2-1, deşi englezi au deschis primii scorul. AS Roma a pierdut duelul cu Şahtior Doneţk din Ucraina, 2-1, însă trupa lui Di Francesco a câştigat returul de pe Olimpico cu 1-0 şi a avansat mai departe datorită golului marcat în deplasare.

Bayern Munchen, unica reprezentată din Bundesliga

Dacă Ligue 1 a rămas fără echipă în Champions League în urma eliminării lui PSG, Bundesliga se poate lăuda în continuare cu Bayern Munchen, echipa fanion din ultimii ani a nemţilor în competiţiile europene. Trupa lui Heynckes a trecut cu 7-1 la general de Beşiktaş şi este printre favoritele la câştigarea întrecerii.

Rezultatele complete:

Barcelona - Chelsea 3-0 (4-1 agg.)

Beşiktaş - Bayern Munchen 1-2 (1-7 agg.)

AS Roma  - Şahtior Doneţk 1-0 (2-2agg.)

Manchester United - Sevilla 1-2 (1-2 agg.)

Tottenham - Juventus 1-2 (3-4 agg.)

PSG - Real Madrid 1-2 (2-5 agg.)

Manchester City - Basel 1-2 (5-2 agg.)

Liverpool - Porto 0-0 (5-0 agg.)