Sport

S-au liniştit apele la PSG! Neymar și Kylian Mbappe s-au împăcat şi au făcut spectacol

Neymar și Mbappe s-au împăcat! Victoria PSG-ului la Bordeaux se datorează celor două vedete
07.11.2021 | 19:13
Sau linistit apele la PSG Neymar si Kylian Mbappe sau impacat si au facut spectacol
ADVERTISEMENT

PSG s-a impus sâmbătă pe terenul celor de la Girondins Bordeaux, în etapa a 13-a din Ligue I, cu scorul de 3-2. Parizienii au condus la un moment dat cu 3-0, primele două goluri fiind semnate de brazilianul Neymar, în minutele 26 și 43, ambele din pasele lui Mbappe.

La rândul său, Mbappe a marcat golul de 3-0 în minutul 63, după care gazdele au revenit pe final, însă insuficient măcar pentru o remiză.

ADVERTISEMENT

E linişte la PSG. Neymar şi Mbappe s-au împăcat

Presa franceză a alocat spații ample reconcilierii dintre cele două vedete din atacul titratei echipe franceze, punând victoria pe seama relației de cooperare foarte bună dintre cei doi. Inclusiv antrenorul Pochettino a evidențiat acest aspect, declarând că jocul foarte bun al lui Neymar are la bază pasele lui Mbappe.

La începutul sezonului, Kylian Mbappe l-a criticat aspru pe Neymar, în pofida faptului că cei doi erau buni prieteni și în afara terenului. Mass-media din Hexagon a speculat că sosirea lui Messi pe Parc des Princes ar putea stârni gelozia tânărului star francez, campion mondial cu naționala Franţei în 2018. Messi și Neymar sunt, de asemenea, foarte buni prieteni încă de pe vremea când ambii îmbrăcau tricoul Barcelonei și, alături de uruguayanul Suarez, formau celebra tripletă MSN.

ADVERTISEMENT

Tot în acea perioadă au apărut și zvonurile despre iminenta plecare a lui Mbappe la Real Madrid. Președintele clubului madrilen, Florentino Perez, a anunțat chiar sosirea lui Mbappe pe Santiago Bernabeu, la începutul sezonului viitor. Suporterii marii echipe franceze și-au realimentat speranțele ca PSG să redevină campioana Franței, dar să și cucerească Liga Campionilor, după ce Neymar și Mbappe s-au împăcat.

Messi a ratat şi meciul cu Bordeaux

Messi, care este accidentat, n-a rupt deocamdată gura târgului la PSG, el nefiind convocat pentru deplasarea de pe Matmut Atlantique. Vedeta argentiniană are numai 5 apariții în acest sezon, fără să marcheze deocamdată pentru PSG în Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Mbappe are 6 goluri și 6 pase decisive în campionatul francez, în 12 meciuri, în vreme ce Neymar, după reușitele de la Bordeaux, a ajuns la trei goluri, având în statistici și trei pase decisive.

Rezerve de lux la PSG

Sunt și alte vedete care lustruiesc banca de rezerve la PSG. Fundașul iberic Sergio Ramos nu a fost folosit deloc de la transferul în Franța, din motive medicale.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun portar al Europei, italianul Donnarumma, are un concurent acerb în persoana titularului tradițional din poarta lui PSG, costaricanul Navas.

În clasamentul din Ligue 1, PSG este lider detașat cu 34 de puncte, la zece lungimi distanță de a doua clasată, Lens.

Mbappe s-a răzbunat pe fostul selecţioner al Elveţiei

Nu în ultimul rând, pentru Mbappe și alți internaționali francezi, victoria de la Bordeaux a însemnat o revanșă față de antrenorul girondinilor, Vladimir Petkovic. Acesta a fost selecționerul Elveției la ultima ediție a Campionatului European, iar Franța și Elveția au oferit un meci epic în optimile de finală, la București, pe Arena Națională. După 3-3 la capătul prelungirilor, fotbaliștii din Țara Cantoanelor s-au impus la loviturile de departajare, calificându-se în sferturile de finală. Penalty-ul decisiv a fost ratat chiar de Kylian Mbappe.

Eliminarea Franței de către Elveția, la București, a stopat visul lui Didier Deschamps de a deveni primul antrenor din lume campion mondial și campion european la două turnee consecutive (2018 și 2020), fostul mijlocaș de la Juventus Torino reușind această performanță ca jucător, cu naționala franceză (1998 și 2000).

ADVERTISEMENT