News

S-au mărit alocațiile pentru copii! Banii se încasează după 1 mai

30.04.2019 | 18:03
Sau marit alocatiile pentru copii Banii se incaseaza dupa 1 mai

Vești bune pentru români. Îndelung dezbătutul subiect al alocațiilor pentru copii a ajuns în sfârșit la final. Vom avea parte de sume mai mari de bani, începând cu data de 1 mai. Anunțul mult așteptat a fost făcut de Ministerul Muncii, în cursul zilei de marți.

Câți bani vor primi copiii din România

Guvernul a aprobat respectivele măriri încă din luna februarie, însă acestea vor intra în vigoare în următoarele zile. Este vorba despre o Ordonanță de Urgență potrivit căreia, alocația de stat pentru copii se calculează în cuantumul a 300 de lei pentru cei în vârstă de până la 2 ani, sau de până la 3 ani în cazul copiilor cu dizabilități.

Astfel, copiii cu vârsta de până la 2 ani vor beneficia de o alocație în valoare de 300 de lei. În cazul copiilor cu handicap, limita de vârstă este de până la 3 ani. Cei cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, vor primi 150 de lei lunar.

Guvernul acordă bani mai mulți pentru alocații
Guvernul acordă bani mai mulți pentru alocații

Marius Budăi dăduse asigurări că alocațiile vor fi majorate

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat asigurări recent că nu există riscul ca aceste alocaţii să nu fie acordate. Totodată, oficialul a afirmat că anumite categorii de copii și anume cei defavorizați, „sunt exploatate din punct de vedere politic”. Budăi a mai precizat faptul că în cazul în care va fi necesar, se vor suplimenta fondurile la rectificarea bugetului, pentru ca respectivele alocații să fie plătite.

Copii nu sunt singurele categorii sociale care au parte de beneficii în această perioadă. Chiar în cea de-a doua zi de Paște, PSD a anunțat că acordă un ajutor în valoare de 5.000 de euro pentru persoanele cu dizabilități.

5.000 de euro mai mult pentru cei care au nevoie cel mai mult.O societate este judecată după grija pe care o are față de membri săi vulnerabili, nu față de bogați!PSD este partidul tuturor românilor, cu tradiție în asigurarea echității sociale, a oportunităților și șanselor egale, a protecției și incluziunii sociale.

În acest sens guvernul nostru a decis subvenționarea cu 2250 de lei lună/persoană a firmele care angajează persoane cu dizabilități și să acorde câte 5.000 de euro fiecărei astfel de persoane care are nevoie să-și cumpere cele necesare – de la scaune rulante până la tehnologie de citit pentru nevăzători –  pentru a avea o viață independentă și a obține un loc de muncă.Este un ajutor concret dar și un gest simbolic în pragul celei mai mari sărbători creștine – Sărbătoarea Învierii Domnului Hristos! – piatră de temelie a credinței noastre ortodoxe”, se arată în comunicatul transmis de Partidul Social Democrat.