Sport

S-au plătit sau nu banii din drepturile TV? Reacția LPF după refuzul lui Adrian Mititelu de a permite televizarea partidei FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova. Exclusiv

Adrian Mititelu, patronul lui FC U Craiova 1948, vrea să boicoteze derby-ul cu Universitatea Craiova. Acesta a amenințat că nu va permite transmisia TV a meciului de pe „Ion Oblemenco”. LPF a reacționat pentru FANATIK.
03.08.2022 | 20:33
Sau platit sau nu banii din drepturile TV Reactia LPF dupa refuzul lui Adrian Mititelu de a permite televizarea partidei FC U Craiova 1948  Universitatea Craiova Exclusiv
S-au plătit sau nu banii din drepturile TV? Reacția LPF după refuzul lui Adrian Mititelu de a permite televizarea partidei FC U Craiova 1948 - Universitatea Craiova. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova este meciul etapei a patra din SuperLiga. Derby-ul de pe „Ion Oblemenco” e programat duminică, 7 august, de la ora 21:30. Totuși, patronul gazdelor, Adrian Mititelu, a amenințat că nu va permite ca înfruntarea să fie televizată.

Reacția LPF, după ce Adrian Mititelu a amenințat că interzice la TV derby-ul FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova

Mititelu susține că deținătoarea drepturilor de transmisie și retransmisie, compania eAD, nu și-a onorat obligațiile financiare și că ultima tranșă din drepturile TV nu a fost achitată cluburilor din campionatul României.

ADVERTISEMENT

Site-ul nostru a luat legătura cu conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal, care a oferit o reacție prin vocea secretarului general Justin Ștefan.

„Nu pot să comentez sau să divulg date din contract pentru că există clauze de confidențialitate. Nu pot să divulg absolut nimic. Nici măcar faptul dacă s-au plătit sau nu banii”, a declarat Justin Ștefan, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Orlando Nicoară susține că deținătorul de drepturi a plătit banii

Contactat de FANATIK după tirada lui Adrian Mititelu, Orlando Nicoară, directorul eAD, a transmis că s-au plătit drepturile de televizare pentru derby-ul de pe „Ion Oblemenco”.

„Drepturile TV pentru meciul dintre FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova sunt plătite. Eu nu vreau să intru în polemică cu domnul Adrian Mititelu. Îl respect ca investitor.

ADVERTISEMENT

Dacă FC U Craiova 1948 sau alte cluburi nu vor permite televizarea partidelor, LPF decide ce măsuri va lua. Întrebați-i pe ei”, a declarat Orlando Nicoară, în exclusivitate pentru site-ul nostru.

Mititelu susține că societatea care a cumpărat drepturile TV a plătit doar 15 la sută din rată

Adrian Mititelu anunță apocalipsa asupra campionatului României. Patronul lui FC U Craiova 1948 a declarat că a mai vorbit cu alți conducători din SuperLiga, care i-au dat dreptate, dar numai el îndrăznește să vorbească despre problema banilor din drepturile TV. Conform spuselor lui Mititelu, eAD a plătit doar 15 la sută din rată.

ADVERTISEMENT

„Încep să cred că meciul nu va putea fi televizat, deoarece nu cred că se mai poate vorbi despre o cedare a drepturilor TV, din moment ce aceste drepturi nu au fost plătite. Suntem în luna august, mâine e 4 august și deja cei care au cumpărat drepturile nu și-au achitat obligațiile. Au plătit o sumă modică, undeva la 15% din rata care ni se cuvenea, undeva la 7 la sută din rata pe acest an – nu acoperă nici TVA-ul.

Din ce am vorbit la LPF, undeva din 7-8 iulie a fost scadența acestor bani. Undeva la 15% au plătit din contravaloarea primei rate.

Cei de la ligă au făcut toate demersurile necesare, eu la început i-am bănuit și pe ei de o oarecare favorizare a acestei societăți, dar se pare că cei de la LPF sunt legați de mâini și de picioare. Ei sunt foarte pesimiști că această societate își va duce la bun sfârșit contractul.

Sunt câteva cluburi, nu cele de sus, care m-au sunat pe mine și am vorbit. Sunt revoltați, numai că, știți cum este, toată lumea vorbește, dar puțini au curajul să iasă. 

Eu am o informație credibilă, că această rețea de cablu și-a plătit obligațiile, ei și-au încasat banii de la firmele beneficiare, ăsta e un lucru care dă emoții. Eu prevăd o situație foarte nasoală cu drepturile TV.

Eu o să strâng din dinți, fac ceva și duc până la capăt anul acesta, dar sunt alte echipe care nu o vor face.

(n.r. – Credeți că se va întâmpla ca în sezonul trecut, echipe să nu termine campionatul din cauza datoriilor financiare?) Sunt șanse foarte mari.

(n.r. – Vor fi din nou echipe care vor renunța pe parcurs?) Mi-e greu să răspund la asta, s-ar putea ca afirmația mea să producă un lanț de reacții. Mi-e teamă de o astfel de posibilitate”, a declarat Adrian Mititelu, la Pro Arena.

ADVERTISEMENT