Sporturi

S-au redeschis rutele aeriene București – Canada! Cât costă și cât durează un zbor până la Montreal sau Toronto

04.06.2019 | 16:46
Sau redeschis rutele aeriene Bucuresti  Canada Cat costa si cat dureaza un zbor pana la Montreal sau Toronto
Air Canada Rouge a anunțat că s-au deschis din nou zborurile pe ruta București - Montreal și Toronto *foto: aircanada.ca

Rutele care leagă Bucureștiul de Canada se redeschid în această săptămână, este anunțul făcut de compania aeriană Air Canada Rouge, cea care operează cursele non stop între capitala României și Montreal și Toronto. Zborurile România – Canada au fost introduce la loc anul trecut, după o pauză de peste zece ani. În zborurile operate în 2019 va fi introdus internetul wi-fi de mare viteză, prin satelit, care permite utilizatorului să posteze video live, să navigheze pe internet şi să facă cumpărături în timpul zborului.

Se redeschid rutele pe traseul București – Canada

Air Canada Rouge va relua din 7 iunie zborurile directe din Bucureşti către Canada, iar săptămânal, în plin sezon, vor fi operate şase curse non stop către Montreal şi Toronto, a anunţat compania: „Începând cu 7 iunie, Air Canada Rouge reia zborurile directe către Montreal şi Toronto, intrând în al doilea sezon de operare din România. Cursele vor fi realizate până în data de 7 octombrie. În perioada 24 iunie – 7 septembrie, sunt programate săptămânal şase curse către Canada, faţă de patru în restul perioadei de operare”, arată un comunicat al companiei.

Zborurile vor avea o durată de aproximativ 10 ore şi vor fi operate cu aeronave Boeing 767-300: „Air Canada este singura companie aeriană nord-americană care are o cursă directă din România către Canada. Ne bucurăm să conectăm printr-un zbor non stop Bucureşti de Toronto şi Montreal. În primul an de operare am văzut o creştere a cererii pentru curse din România către America de Nord. Prin urmare, în 2019, am luat decizia să oferim şi mai multe zboruri directe”, se mai arată în sursa citată.

Air Canada Rouge a anunțat că s-au deschis din nou zborurile pe ruta București - Montreal și Toronto *foto: aircanada.ca
Air Canada Rouge a anunțat că s-au deschis din nou zborurile pe ruta București – Montreal și Toronto *foto: aircanada.ca

Călătoriile pe ruta București – Canada s-au redeschis după ridicarea vizelor pentru cetățenii români

Air Canada a anunțat anul trecut faptul că a reluat zborurile directe din și către România, imediat după ce autoritățile de la Ottawa au anunțat ridicarea vizelor de călătorie pentru români. De la 1 decembrie 2017, românii pot merge în Canada fără vize, pentru șederi de maximum 6 luni în scop turistic, pe baza oricărui pașaport românesc valabil. Air Canada Rouge este linia aeriană de leisure a operatorului aerian Air Canada. Cu zboruri în peste 70 de destinaţii din întreaga lume, Air Canada Rouge are peste 2.000 de angajaţi şi 50 de aeronave și a deservit mai bine de 25 de milioane de clienţi din momentul lansării, în urmă cu cinci ani de zile.

Zborul din București către Toronto durează aproximativ 9 ore și jumătate, în timp ce cei care vor să meargă până în Montreal trebuie să facă o escală, pentru ca apoi să mai călătorească încă o oră cu avionul. Costurile unei călătorii din București spre cele două orașe canadiene variază, dar ajung și la 1.000 de euro, în funcție de perioada pentru care îți iei bilet, dar și clasa în care vrei să stai în avion. Mai multe detalii pe site-ul oficial al companiei.