News

1 iunie. S-au redeschis terasele. Centrul Vechi, luat cu asalt imediat după 12 noaptea. Foto

01.06.2020 | 08:05
1 iunie Sau redeschis terasele Centrul Vechi luat cu asalt imediat dupa 12 noaptea Foto
Lista completă a măsurilor de relaxare de la 1 iunie. Ce condiții noi sunt pentru nunți și alte evenimente private. Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

1 iunie. Odată cu intrarea în etapa a doua a măsurilor de relaxare s-au redeshis terasele, iar Centrul Vechi al Capitalei a fost luat cu asalt imediat după 12 noaptea.

1 iunie. S-au redeschis terasele din Centrul Vechi

Patronii din Centrul Vechi au intuit că bucureștenii sunt nerebdători să iasă din case și au profitat de acest lucru redeschizând terasele imediat după 12 noaptea, atunci când a intrat în vigoare noile măsuri de relaxare.

ADVERTISEMENT

Tinerii nu au stat prea mult pe gânduri și au umplut terasele în căutarea vieții de noapte dinainte de pandemia de coronavirus. Poliția a fost și ea prezentă la datorie pentru a vedea dacă măsurile impuse de autorități sunt respectate.

terase, redeschidere, centrul vechi
Poliția a fost prezentă în Centrul Vechi pentru a se asigura că sunt respectate măsurile impuse de autorități. Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Și aici vorbim despre distanțarea socială dintre cei care au dorit să petreacă noaptea pe terasele din Centrul Vechi, dar și despre toate măsurile luate pentru a preveni răspândirea bolii și care trebuie puse în aplicare de patroni.

ADVERTISEMENT

Cei care prezintă tuse sau alte simptome de infecție respiratorie nu au voie să stea la terasă

Patronii de restaurante și terase sunt revoltați de anumite prevederi gândite de Ministerul Sănătății începând cu 1 iunie 2020. Cea mai controversată regulă va fi cea a colectării de date a oamenilor care vor ajunge în restaurant, lucru care îi sperie pe patroni.

Regulile gândite de autorități îi lasă mască pe toți. Pe lângă distanțarea socială, oamenii vor fi nevoiți să respecte o măsură extrem de controversată: își vor lăsa datele personale într-un caiet, dacă vor să savureze o bere alături de prieteni sau familie.

ADVERTISEMENT

Măsurile care trebuie respectate la terase au fost deja publicate în Monitorul Oficial. Trebuie respectată distanțarea socială, atât între persoanele de la masă, cât și între mese, iar cei care prezintă tuse sau alte simptome de infecție respiratorie nu au voie să stea la terasă.

Se interzice transferul meniurilor sau al solnițelor și olivierelor și a altor obiecte de la o masă la alta, pentru că trebuie dezinfectate după plecarea fiecărui client. Produsele nu se vor consuma în picioare, nici măcar băuturile.

ADVERTISEMENT

Dacă evoluția cazurilor de infectare cu COVID-19 din țara noastră va păstra trendul descendent din ultima lună, oficialii statului se gândesc serios ca în următoarea etapă de relaxare, din 15 iunie, să redeschidă și restaurantele.

ADVERTISEMENT