Simona Halep

S-au stabilit capii de serie pentru Wimbledon 2019! A câta favorită este Simona Halep

26.06.2019 | 13:19
Sau stabilit capii de serie pentru Wimbledon 2019 A cata favorita este Simona Halep

Oficialii turneului de Grand Slam de la Wimbledon au anunțat astăzi capii de serie pentru ediția din acest an a competiției, care se va desfășura în perioada 1-14 iulie. Astfel, Simona Halep va fi cap de serie numărul șapte pentru această ediție.

Ashleigh Barty va fi cap de serie numărul unu pentru această competiție. Este pentru prima dată când jucătoarea din Australia prinde această postură. Barty a urcat pe primul loc în ierarhia WTA după succesul înregistrat săptămâna trecută, la Birmingham.

Simona Halep este favorită 7, va avea un treseu complicat

Naomi Osaka este cap de serie 2, urmată de Karolina Pliskova, Kiki Bertens, Angelique Kerber, Petra Kvitova, Simona Halep, Elina Svitolina, Sloane Stephens și Aryna Sabalenka, jucătoare care încheie lista primelor 10 capi de serie din competiție.

Simona Halep, care a ieșit din top 5 WTA după ce nu a reușit să își apere titlul de la Roland Garros 2018, nu a mai fost de mai bine de cinci ani atât de jos pe lista capilor de serie. În ianuarie 2014, românca era favorită 11 la Australian Open și, după ce juca sferturi de finală, reușea să intre pentru prima dată în top 10.

Din postura de favorită șapte, Simona Halep ar putea înfrunta o jucătoare mai bine clasată decât ea încă din sferturile de finală ale turneului britanic. Se anunță, astfel, un traseu foarte complicat pentru româncă. Halep are de apărat un tur 3 reușit anul trecut la Wimbledon.

Serena Williams a fost avantajată în 2018, Cibulkova a făcut scandal!

S-a decis, astfel, ca ierarhia WTA să fie respectată pentru stabilirea capilor de serie pentru competiția din 2019. Spre deosebire de celelalte turnee de Grand Slam, oficialii de la All England Club își rezervă dreptul de a schimba ordinea capilor de serie pentru “a avea o tragere la sorți echilibrată”, așa cum se precizează în regulamentul competiției.

Anul trecut, Serena Williams a fost cea care a beneficiat de o decizie favorabilă din partea oficialilor englezi. Deși era doar locul 183 în clasamentul WTA, în condițiile în care revenirea ei în circuit se produsese de foarte puțin timp, Serena a primit statutul de cap de serie 25. Americanca avea să ajungă în finala competiției, pierdută la Angelique Kerber.

Prin decizia de atunci, organizatorii au nemulțumit-o pe Dominica Cibulkova, cea care a fost scoasă de pe lista capilor de serie pentru a i se face loc Serenei Williams. Slovaca şi-a exprimat nemulţumirea într-o conferinţă de presă. În acest an, Serena rămâne cap de serie 11, poziţie pe care o şi ocupă în clasamentul WTA.

Schimbări importante decise pentru tabloul ATP

Pentru tabloul ATP au fost făcute modificări importante. Pentru ATP există chiar un calcul clar prin care se stabilesc capii de serie. La punctajul oficial al fiecărui jucător se adaugă punctele obţinute pe iarbă în ultimele 12 luni, dar şi 75% din cel mai bun punctaj la un turneu pe iarbă în ultimul an.

Novak Djokovic rămâne cap de serie 1, dar Roger Federer obţine statutul de cap de serie 2, deşi este clasat sub Rafa Nadal în ATP. Ibericul este favorit trei, urmat de Kevin Anderson, finalist anul trecut. Thiem, Zverev, Tsitsipas, Nishikori, Isner şi Khachanov completează top 10.