News

S-au stabilit cauzele decesului profesoarei din Oradea. Nicio legătură cu vaccinul anti-Covid-19

Medicii au anunțat cauzele decesului profesoarei din Oradea. Tragedia nu are nicio legătură cu vaccinul anti-Covid-19.
04.08.2021 | 19:55
S-au stabilit cauzele decesului profesoarei din Oradea. Nicio legătură cu vaccinul anti-Covid-19
S-au stabilit cauzele decesului profesoarei din Oradea. Nicio legătură cu vaccinul anti-Covid-19. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În luna martie, un caz tragic ținea capul de afiș în plină campanie de imunizare anti-Covid-19. O profesoară din Oradea înceta din viață la doar trei zile după rapelul cu serul Moderna.

La aproape 5 luni după acest eveniment, medicii au făcut lumină în acest caz și au anunțat că nu există nicio legătură între deces și vaccinul contra SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Profesoara din Oradea, decedată la 3 zile după rapel, nu a murit din cauza vaccinului anti-Covid-19

Pe data de 11 martie, la 3 zile distanță de la imunizarea cu serul anti-Covid Moderna, o profesoară angajată a Liceului German ”Friedrich Schiller” din Oradea înceta din viață.

Acum, la multe luni distanță de la tragicul eveniment, analizele toxicologice au arătat că profesoara din Oradea a decedat din cauza consumului de alcool contrafăcut, și nu din cauza vaccinului.

ADVERTISEMENT

Se pare că în corpul acesteia au fost găsite urme de alcool etilic și metilic. Femeia și-ar fi produs băuturile singură, în casă, potrivit celor de la Antena3.ro.

În aceste condiții, medicii elimină o legătură între deces și vaccinul anti-COVID 19, produs de Moderna, administrat.

Care a fost primul diagnostic pus după decesul profesoarei

Profesoara Maria Bunea, de la Liceului German ”Friedrich Schiller” din Oradea, a murit la câteva zile după ce a făcut o doză de rapel cu vaccinul Moderna.

ADVERTISEMENT

În martie, după deces, medicii spuneau că moartea a fost provocată de ”intoxicația cu o substanță necunoscută”. Femeia a ajuns la Spitalul Județean Oradea pe 8 martie, dar s-a stins trei zile mai târziu.

Managerul spitalului, doctorul Adrian Dușe, a declarat că diagnosticul prezumtiv în cazul profesoarei a fost “intoxicaţie cu substanţă necunoscută”. Cu toate acestea, cauza exactă a morții urma a fi stabilită în urma necropsiei.

Potrivit datelor de la acea vreme, profesoara a intrat în comă acasă după ce anterior acuzase stare de frig permanent și crize de fiere.

ADVERTISEMENT

Încă de atunci, după primele constatări, medicii spuneau că nu există nicio legătură de cauzalitate între deces și vaccinul administrat.

”În urma analizelor a reieșit o acidoză metabolică severă, sugestivă pentru intoxicație cu o substanță necunoscută”, a declarat atunci Adrian Borcea, șeful UPU Oradea.

Până miercuri, 3 august, au fost administrate 728.277 de doze Moderna în România, iar numărul total al reacțiilor adverse, de tip local și general, a fost de 2.013, conform datelelor oficiale ale CNCAV.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri