Fotbal intern

S-au terminat și banii suporterilor-acționari de la Dinamo?! ”Vorbim de salarii pe care nu ni le putem permite”

12.05.2021 | 22:09
Sau terminat si banii suporteriloractionari de la Dinamo Vorbim de salarii pe care nu ni le putem permite
ADVERTISEMENT

Dinamo a evitat retrogradarea directă, dar viitorul clubului nu arată bine deloc. Managerul sportiv al ”câinilor” a anunțat că pentru sezonul viitor bugetul va fi unul de subzistență, dacă nu se găsește un finanțator cu dare de mână.

Mario Nicolae a lăsat să se înțeleagă că cei mai mulți dintre actualii jucători nu se vor mai regăsi în lotul echipei în sezonul viitor, din cauza neajunsurilor financiare.

ADVERTISEMENT

De mai bine de o jumătate de an suporterii-acționari ai clubului, reuniți în Asociația Doar Dinamo București și-au asumat achitarea datoriilor și a salariilor angajaților, dar pare că și resursele lor financiare s-au terminat.

Mario Nicolae, despre viitorul lui Dinamo: ”Jumătate din lot pleacă”

Dinamo trece printr-o perioadă extrem de grea din punct de vedere financiar, iar suporterii-acționari au făcut eforturi uriașe să achite datoriile stringente pentru ca clubul să primească licența pentru sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Există în continuare restanțe salariale, dar acestea sunt mult mai mici comparativ cu perioada în care presupusul finanțator spaniol Pablo Cortacero își asumase managementul clubului.

Însă, pentru sezonul viitor bugetul va fi redus considerabil, iar acest lucru va duce inevitabil la plecarea jucătorilor, spune managerul sportiv Mario Nicolae.

ADVERTISEMENT

”Jumătate din lot pleacă. Sau jumătate rămâne, dacă vreți pe modul optimist. Nu dăm noi afară, dar vorbim de salarii pe care Dinamo nu și le va mai putea permite, apoi dorința jucătorilor. Dinamo nu trebuie să intre în al treilea an de suferință, fiindcă ar putea fi fatal. Dacă nu luăm măsuri, să construim sănătos pe un buget mic, dar corect, riscăm colapsul”, a explicat Nicolae, pentru Gazeta Sporturilor.

Care va fi plafonul salarial maxim la Dinamo

Oficialul dinamovist nu s-a ferit să pronunțe cifre atunci când s-a referit la viitorul plafon salarial maxim. Conform acestuia cel mai bine plătiți fotbaliști de la Dinamo, în sezonul viitor, vor avea contracte net inferioare jucătorilor de la echipele cu pretenții.

ADVERTISEMENT

”Nu mai merge să lucrăm cu bugete virtuale! Tot ce se face în România se face virtual, de aceea e haosul ăsta la foarte multe cluburi. Noile salarii? Plus, minus 5.000 de euro pe lună, cu bonusuri de performanță. Vrei, nu vrei, Dinamo nu-și mai poate permite luxul de a angaja jucători cu nume. Trebuie aduși jucători care înțeleg prin ce situație trece Dinamo și trebuie atrași sponsori”, a mai spus Nicolae, pentru sursa citată.

Managerul sportiv al roș-albilor a adăugat că suporterii-acționari și ceilalți oameni care au rămas lângă echipă fac eforturi ”să scape” de presupușii finanțatori spanioli.

”Noi avem un club cu datorii și cu managementul în aer. Sediul este în aer, sunt datorii la datorii. Căutăm un nou sediu în zona Floreasca sau în zona de nord a orașului. E dificil să scapi ușor de băieții ăștia din Spania, urmăresc altceva, nu știu ce încă”, a încheiat Mario Nicolae.

ADVERTISEMENT