S-a DECIS! Cînd vrea să plece Moldovan din Giuleşti

Planul de reorganizare al Rapidului a fost aprobat, dar problemele echipei de lîngă Podul Grant sînt departe a fi rezolvate. FANATIK.RO a anunţat că există mai mulţi jucători din lotul lui...
06.04.2014 | 16:07
Sa DECIS Cind vrea sa plece Moldovan din Giulesti

Planul de reorganizare al Rapidului a fost aprobat, dar problemele echipei de lîngă Podul Grant sînt departe a fi rezolvate. FANATIK.RO a anunţat că există mai mulţi jucători din lotul lui Viorel Moldovan care au salariile neplătite de mai bine de un an, situaţie care nu este deloc pe placul antrenorului.

Din acest motiv, omul care a adus în nenumărate rînduri bani de acasă pentru a răsplăti rezultatele pozitive ale jucătorilor săi, pare a fi ajuns la capătul răbdării. Extrem de nemulţumit pe 31 martie, adică exact în ziua în care s-a aprobat planul de reorganizare, Moldovan s-a confesat tot mai multor persoane din jurul său că este tot mai aproape să se despartă de Rapid.

Problemele financiare, cauza eşecurilor cu Iaşi şi Slobozia

Situaţia nu s-a schimbat prea mult nici la aproape o săptămînă de la acel episod, iar principala cauză este tocmai situaţia financiară dezastruoasă cu care se confruntă Rapid. Moldovan este dezamăgit de faptul că jucătorii săi sînt neplătiţi de atît timp, condiţii în care moralul lor are mult de suferit. Cele mai bune dovezi au fost prestaţiile cu CSMS Iaşi şi Unirea Slobozia, ambele meciuri pierdute de rapidişti pe Giuleşti, în contextul în care ele sînt foarte importante pentru ierarhia ulterioară din play-off. Tehnicianul consideră că tocmai grijile financiare care îi macină le-a distras atenţia fotbaliştilor, care au făcut două partide foarte slabe. “Unii jucători sînt neplătiţi şi de 16 luni, iar staff-ul tehnic a lui Moldovan aducă restanţe financiare de aproape un an. Cum să lucrezi în astfel de condiţii. Nici el nu mai poate să susţină echipa doar pentru că Adrian Zamfir nu doreşte să investească şi aşteaptă investitorul care să preia acţiunile. S-a săturat să fie patron cu banii, dar nu şi în acte”, s-au confensat, pentru FANATIK.ro, apropiaţi de-ai lui Moldovan.

Moldovan a dat ultimatum

De aceea, Moldovan a avut o discuţie cu oficialii cărora le-a cerut să găsească urgent soluţii de redresare măcar parţială a situaţiei în cel mai scurt timp. În caz contrar, fostul mare atacant al naţionalei a afirmat răspicat că va părăsi clubul. Deocamdată nu s-a produs vreo schimbare la nivel salarial, dar antrenorul încă aşteaptă. FANATIK.RO a aflat şi care sînt paşii pe care Moldovan îi va urma în cazul în care nimic nu se va schimba în următoarele zile. Concret, omul de pe banca Rapidului va conduce echipa şi la ultimele partide din sezonul regulat, împotriva lui Rapid CFR Suceava şi a Dunării Galaţi, urmînd ca înainte de play-off să tragă linie. “Cum e greu de crezut cp se va schimba ceva în privinţa salariilor restante, suporterii pot considera că e ca şi plecat. E păcat pentru ce a creat aici. Oamenii să ştie că e doar vina actualei conduceri!”, au punctat aceleaşi surse.

Zamfir agrează plecarea! A făcut listă cu antrenori!

Finanţatorul Rapidului în acte, Adrian Zamfir, agrează mutarea fie numai pentru faptul că ar pleca un om important din angrenajul echipei, cu o imagine foarte bună şi care crează, din punctul de vedere al conducerii, tensiuni permanente în lot. De asemenea, Moldovan este un antrenor cu personalitate, care nu acceptă influenţe străine asupra jucătorilor care evoluează la Rapid, iar faptul că Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu au adus jucători fără calităţi în echipă de-a lungul ultimelor luni este de notorietate în sînul clubului giuleştean. Iar în susţinerea afirmaţiei vine un zvon care a prins tot mai mult contur în ultimele săptămîni: Zamfir a făcut deja o listă cu succesorii lui Moldovan, fără însă a-i contacta pe aceştia!

 80.000 de euro este suma aproximativă pe care Moldovan a adus-o la echipă din resurse proprii

19 meciuri a stat pînă acum Moldovan pe banca Rapidului, în liga a doua şi Cupa României, dintre care 11 au fost cîştigate