News

S-A DECIS. Cine l-a înlocuit pe Mazăre la PRIMARIA Constanţei

Viceprimarul social-democrat Decebal Făgădău a preluat, de marţi, atribuţiile de primar al municipiului Constanţa, după ce Radu Mazăre a fost suspendat din funcţie prin ordin al prefectului,...
07.04.2015 | 14:41
SA DECIS Cine la inlocuit pe Mazare la PRIMARIA Constantei
ADVERTISEMENT

Viceprimarul social-democrat Decebal Făgădău a preluat, de marţi, atribuţiile de primar al municipiului Constanţa, după ce Radu Mazăre a fost suspendat din funcţie prin ordin al prefectului, fiind arestat preventiv în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro, informează Mediafax.

Viceprimarul Decebal Făgădău a fost votat de către 24 de colisilieri, iar celălalt viceprimar, Gabriel Stan, tot social-democrat, a primit un singur vot.

ADVERTISEMENT

Decebal Făgădău a declarat jurnaliştilor că mandatul său va fi unul în spiritul legii şi va dura până când expiră măsura arestării preventive a lui Radu Mazăre. Făgădău este viceprimar al municipiului Constanţa de peste cinci ani.

Viceprimar Constanta

Luni, prefectul de Constanţa, Constantin Ion, a emis ordinul de suspendare din funcţia de primar al municipiului Constanţa, pe care o ocupă de 15 ani, a lui Radu Mazăre, arestat preventiv în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii.

ADVERTISEMENT

Radu Mazăre este primar al Constanţei din anul 2000, când a candidat ca independent, reuşind să-l învingă în turul al doilea pe candidatul PSDR, Tudor Baltă, cu 66% din sufragiile electoratului constănţean. A fost singura dată când Mazăre a avut nevoie de un al doilea tur de scrutin pentru a fi ales primar. Începând cu 2004, el a câştigat din primul tur toate alegerile pentru Primăria Constanţa, ajungând acum la cel de-al patrulea mandat.

Vineri seară, Mazăre a fost dus în arestul central al Poliţiei Capitalei, din cel al Poliţiei Constanţa, după ce a fost arestat preventiv, joi, pentru 30 de zile, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii.şi respectiv câştigarea unei licitaţii, cu ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky.

ADVERTISEMENT

În acest caz a fost arestat preventiv şi omul de afaceri Sorin Strutinsky, pe numele său fiind emis un alt mandat de arestare preventivă, într-un alt dosar.

Citeste mai mult pe www.antena3.ro