S-a format o nouă grupare jihadistă, Jabhat Fatah al-Sham! Cine sunt militanţii

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
29/07/2016, 15:12
S-a format o nouă grupare jihadistă, Jabhat Fatah al-Sham! Cine sunt militanţii

Fenomenul grupărilor jihadiste se pare că ia amploare. Liderul grupării jihadiste Frontul al-Nusra, Abou Mohamad al-Golani, a anunţat joi că organizaţia rupe legăturile cu reţeaua Al-Qaida, pentru a avea o grupare independentă.

„Mulţumim comandanţilor Al-Qaida pentru că au înţeles necesitatea ruperii legăturilor”, a indicat liderul celei de-a doua cea mai importantă grupare jihadistă din Siria, după Statul Islamic, într-o apariţie inedită într-o înregistrare difuzată de postul de televiziune Al-Jazeera. Abou Mohamad al-Golani a subliniat că această decizie „vizează protejarea revoluţiei siriene”. Frontul al-Nusra este cea mai puternică facţiune din Siria care se opune atât preşedintelui Bashar al-Assad, cât şi grupării jihadiste Statul Islamic.

Sursă: www.libertatea.ro

Ştirea MOMENTULUI

Bogdan Planic nu vrea să plece de la FCSB: “Mă concentrez 100% pe dubla cu Rapid Viena”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×