Stiri sportive

Sănmărtean ŞI-A ÎNJURAT antrenorul şi a fost dat afară!

Ediţia tipărită a FANATIK a reconstituit momentul plecării lui Lucian Sănmărtean de la Gloria Bistriţa la FC Vaslui. Antrenorul lui de atunci, Florin Halagian, l-a dat afară după un scandal...
18.02.2014 | 00:25
Sanmartean SIA INJURAT antrenorul si a fost dat afara

Ediţia tipărită a FANATIK a reconstituit momentul plecării lui Lucian Sănmărtean de la Gloria Bistriţa la FC Vaslui. Antrenorul lui de atunci, Florin Halagian, l-a dat afară după un scandal ca-n filme în vestiar.

Se întîmpla în sezonul 2009-2010, Sănmărtean se întorsese la Bistriţa şi urma să evolueze în partida de la Urziceni, contra Unirii. Formaţia condusă de Florin Halagian s-a văzut învinsă cu 2-0, iar Lucian a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene.

„Eşti un dobitoc! Mi-ai mîncat meciul!”
După finalul meciului, în vestiar a fost un adevărat scandal: „Îmi aduc aminte că a fost circ! Halagian l-a făcut praf pe Sănmărtean, urla la el <Băăă, mi-ai mîncat meciul! Din cauza ta am pierdut! Eşti un dobitoc, nu ai nimic în cap… Vrei să joci pentru Urziceni? Păi, te las aici, bă! Nu te mai iau la Bistriţa cu autocarul!> Bine, am intervenit toţi colegii, iar Luci a urcat în autocar. Dacă era după Halagian, Luci venea pe jos acasă”, a povestit pentru FANATIK un fotbalist bistriţean care a jucat în partida cu pricina de la Urziceni.

„Pe mine nu m-a înjurat nici marele Dobrin!”
Episodul este negat acum de Florin Halagian! Fostul antrenor al Gloriei nu recunoaşte, chiar dacă şi preşedintele Jean Pădureanu a confirmat la acea vreme că între Sănmărtean şi tehnician a avut loc un schimb dur de replici. „Nu este adevărat ce a afirmat Pădureanu, că Sănmărtean ar fi plecat de la Bistriţa pentru că ar fi avut un conflict cu mine sau că m-ar fi înjurat. Să se ştie că Sănmărtean a plecat de la Gloria pentru că toată lumea din club a avut interes ca el să plece. Clubul a încasat bani frumoşi de pe urma transferului său. Dacă Pădureanu a zis aşa ceva, nu ştiu ce interes a avut. Dar ce întrebări sînt astea? Sînteţi de la Securitate? Pe Halagian nu a avut curaj să-l înjure nici măcar marele Dobrin! Dacă cineva mă înjura pe mine, ori murea el, ori muream eu!”, a spus Halagian pentru FANATIK.

„I-a făcut referat ca pe vremea lui Ceauşescu”
Iuliu Sănmărtean, tatăl lui Lucian, îşi aduce aminte perfect episodul de la Urziceni: „Păi am şi fost la meciul ăla! Luci era în permanenţă controlat la picioare de Pădureţu şi la un moment dat nu a mai putut îndura şi l-a faultat şi el, luînd două cartonaşe galbene. A fost eliminat. Cum a ieşit de pe gazon, a fost luat la înjurături de Halagian, că parcă Luci ar fi fost singurul jucător de pe pămînt care era eliminat! Şi Lucian i-a răspuns şi de aici a ieşit un întreg iureş. Halagian îi făcuse referat, mai ceva ca pe vremea lui Ceauşescu, i s-a oprit o lună salariul, apoi altă amendă. După care a cerut să îl dea afară de la echipă”.

Horoba: „Eu l-am ajutat să se transfere la Vaslui”
Un alt om de fotbal care confirmă episodul şocant este Ioan Horoba: „După ce Halagian l-a dat afară de la Bistriţa, am vorbit cu Porumboiu şi l-am ajutat pe Lucian să ajungă la Vaslui. De ce l-a dat Halagian afară? Vorbiţi cu el, să vă spună ce s-a întîmplat. Lucian este unul dintre cei mai buni mijlocaşi pe care fotbalul românesc i-a dat în ultimii 15 ani. Este un băiat cu mult bun simţ, iar dacă nu ar fi avut atîta ghinion, sînt sigur că ar fi ajuns mult mai departe”.


Halagian m-a anunţat că nu mai poate lucra cu un asemenea jucător, care i-a făcut multe acte de indisciplină la echipă. Am înţeles de la Halagian că l-ar fi şi înjurat, (Jean Pădureanu, la finalul meciului Urziceni – Bistriţa)
Nu îmi mai aduc aminte motivul pentru care Sănmărtean a plecat de la Bistriţa! Sînt prea bătrîn, mă lupt cu boala acum, am spondiloză, nu mai ştiu ce-a fost (Jean Pădureanu, acum cîteva zile pentru FANATIK)