IMAGINI RARE. Cum arată FETELE lui PUTIN. Una a luat ţeapa vieţii. Soţul a profitat de relatia de rudenie şi acum are o avere imensă

Vladimir Putin

Departe de ochii opiniei publice, într-un cadru desprins parcă din basmele cu prinţi şi prinţese, Kirill şi Katerina au avut o nuntă la care au participat invitaţi selectaţi atent. Mirii au venit la petrecere într-o sanie mare tradţională rusească, trasă de trei cai albi, iar serviciul de securitate nu a lăsat pe nimeni străin să se apropie. Mireasa a purtat o rochie albă, cu perle, iar mirele o ţinută neagră, elegantă.

VEZI IMAGINILE CU CELE DOUA FETE IN GALERIE FOTO

Era februarie 2013 şi totul se desfăşura la complexul Igora, la o oră nord de mers faţă de Sankt Petersburg, o destinaţie exclusivistă de iarnă.

În ciuda secretomaniei, cinci dintre persoanele care au asistat la nuntă au povestit pentru presa occidentală cum a fost la nunat mezinei lui Vladimir Putin, Katerina (Yekaterina) Tihonova. Soţul se numeşte Kirill Shamalov şi este fiul unei vechi prieten al preşedintelui Rusiei.

Invitaţilor li s-au oferit eşarfe cu monograma „K&K” scrisă cu fir roşu şi toţi au ştiut că e vorba de fiica lui Putin, deşi nimeni nu a spus deschis asta. Cumva, au respectat dorinţa acesteia, care se recomandă în public ca Tihonova, numele de familie al unei străbunici.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea toate rezultatele meciurilor din Liga Campionilor si Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

O mişcare de miliarde de dolari

Luxul opulent al nunţii este explicabil: familia Şamalov are legături extinse în mediile economice şi o avere colosală, însă greu de estimat. Şi mai interesant e faptul că tânărul Kirill Shamalov, care la data nunţii avea 31 de ani, s-a îmbogăţit extraordinar de atunci.

În decurs de 18 luni, ginerele lui Vladimir Putin a cumpărat un pachet de acţiuni la compania petrolieră Sibur, evaluat în prezent la 2,85 de miliarde de dolari. A renunţat la job-ul de business manager şi a fondat propria companie care se ocupă de investiţiile sale private.

Agenţia de presă Reuters a încercat să afle cum a fost posibil ca tânărul Kirill Shamalov să pună mâna pe acţiuni în valoare de aproape 3 miliarde de dolari într-un timp atât de scurt. Jurnaliştii au descoperit că acesta a obţinut în vara lui 2014 un împrumut de un miliard de dolari de la o bancă condusă, printre alţii, şi de fratele său mai mare, Yuri Shamalov.

Tranzacţiile nu au fost făcute publice niciodată şi nimeni dintre cei implicaţi nu a dorit să comenteze, dar parcă peste noapte compania de stat Sibur a ajuns să fie controlată de investitori privaţi. Coincidenţă sau nu, toţi sunt amici ai lui Putin. În primul rând, e vorba de familia Shamalov, prin ginerele Kirill, tatăl Nikolai şi fratele Yuri. În schemă mai apar Ghennady Timchenko, miliardar din domeniul petrolier, şi Leonid Mikhelson, partener de afaceri şi de asemenea miliardar.

Un purtător de cuvânt al Preşedinţiei ruse, Dmitry Peskov, a declarat cu privire la nuntă şi la relaţia lui Putin cu ginerele său: „Fiicele lui Vladimir Putin nu sunt implicate în afaceri sau în politică. Omul de afaceri Shamalov este bine cunoscut. Activităţile sale sunt în concordanţă cu legile Federaţiei Ruse, iar cariera şi afacerile lui nu sunt în sfera de interes a Kremlinului. Timp de mulţi ani a fost în conducerea companiei Sibur şi este acţionar împreună cu alte persoane. Nu oferim comentarii despre viaţa privată a rudelor lui Putin.”

În timp de soţul ei s-a ocupat de afaceri, Katerina Tihonova (acum în vârstă de 28 de ani) a urmat o carieră de dansatoare profesionistă, iar de ceva timp gestionează un proiect de extindere a Universităţii de Stat de la Moscova, în valoare de 1,7 miliarde de dolari.

Sursă: www.click.ro

viewscnt
OraPostulSportEveniment
20:00
Europa League Viktoria Plzen - FCSB
1 EUR4.6546 lei+0,0049
1 USD3.9306 lei-0,0259
1 XAU163.2736 lei-0,0695