News
notix pixel id

S-a inventat mobilul care se încarcă dacă ţipi la el

Cercetătorii de la Universitatea Sungkyunkwan, din Seul, au inventat un gadget care va permite încărcarea bateriei telefonului în timp ce vorbeşti la el, transformând sunetul în electricitate....
25.04.2015 | 17:35
S-a inventat mobilul care se încarcă dacă ţipi la el
ADVERTISEMENT

Cercetătorii de la Universitatea Sungkyunkwan, din Seul, au inventat un gadget care va permite încărcarea bateriei telefonului în timp ce vorbeşti la el, transformând sunetul în electricitate. Astfel, cu cât volumul vocii este mai ridicat, cu atât telefonul se va încărca mai repede.

Ideal pentru cei cărora li se descarcă bateria în timpul conversaţiei

Potrivit dailymail.co.uk, invenţia ar putea fi de mare ajutor pentru cei care rămân des fără baterie în mijlocul unei conversaţii. Totuşi, există temeri cum că invenţia va fi folosită drept scuză pentru cei care obişnuiesc să deranjeze prin conversaţii telefonice zgomotoase în locuri publice. „Au fost încercate mai multe variante pentru a găsi surse de energie din mediul înconjurător. Sunetul, care există în viaţa noastră de zi cu zi, a fost însă trecut cu vederea. Asta ne-a motivat să construim sistemul bazat pe transformarea vocii, a muzicii sau a altor zgomote în electricitate”, a declarat Sang-Woo Kim, de la Universitatea Sungkyunkwan.

Sursă: www.taifasuri.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri