Sporturi

S-o cunoaștem pe Gabriela Ruse, debutanta de vineri din Fed Cup! A vrut să se lase de tenis din cauza accidentărilor, forță brută în joc și mereu pusă pe glume

07.02.2020 | 13:20
So cunoastem pe Gabriela Ruse debutanta de vineri din Fed Cup A vrut sa se lase de tenis din cauza accidentarilor forta bruta in joc si mereu pusa pe glume
ADVERTISEMENT

Gabriela Ruse a fost alegerea lui Florin Segărceanu pentru a doua rachetă a României în meciurile de simplu. La tragerea la sorți, Ruse a aflat chiar că va juca în prima partidă a zilei. Dar cine este Gabriela Ruse, debutanta din lotul României de Fed Cup?

Probleme mari cu accidentările, forță brută în joc și mereu pusă pe glume

„Am avut accidentări mai grave care m-au ținut departe de teren, dar am reușit să trec cu bine de ele, cu ajutorul lui Dumnezeu”, a spus Gabriela pentru FANATIK înainte de meciurile din Fed Cup.

ADVERTISEMENT

Tânăra noastră jucătoare a vrut chiar să se lase de tenis, măcinată și frustrată din cauza accidentărilor repetate de la genunchi. Și mereu este dificilă revenirea după o accidentare, acomodarea și rezultatele suferă. A stat în mai multe ocazii departe de teren, fiind chinuită de problemele la ligamentele genunchiului.

Dar acum este sănătoasă, joacă din ce în ce mai bine și a avut o săptămână excelentă la antrenamentele de la Cluj: „Mă bucur că suntem unite, că ne simțim bine împreună ca o echipă”, a continuat Gabriela. De altfel, Ruse joacă și dublu alături de Jaqueline Cristian, o altă debutantă din echipa de Fed Cup a României. Totuși, Jaqueline are șanse foarte mici să evolueze în acest weekend cu Rusia.

ADVERTISEMENT

„Trecerea de la juniori la seniori este foarte dificilă, este greu să joci în turneele mari, este grea adaptarea la condiții”Gabriela Ruse, pentru FANATIK

Gabi i-a luat fața Irinei Bara pentru meciurile de simplu, chiar dacă este mai slab poziționată în clasamentul WTA. Dar are un joc potrivit pentru hard, spre deosebire de Irina. Serveste excelent, iar loviturile de dreapta și de rever sunt foarte puternice. În aceste condiții, jucând pe suprafața preferată, hard, ar putea avea o șansă în fața rusoaicelor, dacă va juca la cel mai înalt nivel.

Show la conferința de presă

Gabriela Ruse a făcut show și la conferința de presă de ieri. A fost mereu cu zâmbetul pe buze, a fost jovială, a dat tonul glumelor în echipa României. A fost în formă la declarații și așa o așteptăm să fie și în această după-amiază, de la ora 16:00, când va da peste Ekaterina Alexandrova, locul 28 WTA.

ADVERTISEMENT

Și după tragerea la sorți a ajuns mai devreme la conferință, a intrat prima, iar Ana Bogdan, Raluca Olaru, Irina Bara și Jaqueline Cristian s-au lăsat așteptate. Motiv numai bun pentru o nouă glumă: „Acum pot să vorbesc și eu, până vin fetele”, a glumit Gabriela, în hohotele jurnaliștilor prezenți la conferința de presă a României.

“Simona este modelul meu demn de urmat. Ea este un model de urmat pentru toți românii. Este unul dintre cei mai mari sportivi ai țării și ai lumii”Gabriela Ruse, pentru FANATIK